הפדרציה היהודית של ניו יורק, בשיתוף עם קהילת שבט הנובה, מודיעה על הקמת מרכז קהילתי קבוע ביער אילנות
הפדרציה היהודית של ניו יורק, בשיתוף עם קהילת שבט הנובה, מודיעה על הקמת מרכז קהילתי קבוע, ביער אילנות בקרבת נתניה עבור חברי קהילת נובה ושורדים. המרכז, שיקרא: "בית נובה של הפדרציה היהודית של ניו יורק", צפוי להיפתח לקראת סוף 2025 וממומן כולו מתרומות. קהילת נובה כוללת יותר מ-18,000 חברים, ביניהם כ-3,500 שורדים ו-2,500 בני משפחות שכולות מיידיות של 416 הנרצחים
המבנה יהיה ממוקם ביער האילנות, מזרחית לנתניה, בין כביש 2 ל-4, בסמוך לתחנת הרכבת של נתניה, והוא ישמש כמרכז פעיל עבור שורדי הנובה והמסיבות ומשפחותיהם, משפחות שכולות, וכן עבור הציבור הרחב. הפרויקט בעלות של 10 מיליון שקלים, שממומן בעיקר מתורמים של הפדרציה היהודית של ניו יורק, יכלול מגוון שירותים ופעילויות שמטרתם לסייע לחברי הקהילה בשיקום וריפוי. הוא יציע סיוע בשיקום ארוך טווח, ספורט, פעילויות תרבותיות, הכשרה תעסוקתית, ועוד פעילויות רבות נוספו.
בית נובה של הפדרציה היהודית של ניו יורק יכלול תוכניות חיזוק והעצמה קהילתית: סדנאות טיפול, סמינרים, ותוכניות שונות שנועדו להעניק תמיכה רגשית וחברתית, וכן ייעוץ וליווי אישי מצד מנטורים.
סדנאות הכשרה: סדנאות לפיתוח מיומנויות שמטרתן לסייע לחברי הקהילה לממש את יעדיהם המקצועיים.
פעילויות שיקום קהילתיות: אירועי תרבות, ספורט, ריקוד, קולנוע, תיאטרון, ומפגשים קבוצתיים לשם שיקום רגשי, גישה לטיפולים של תמיכה רגשית וטיפולים אחרים, מרכז חינוך והנצחה שיכלול תערוכות זיכרון, אשר יהיה פתוח לציבור הרחב ולמבקרים מחו"ל.
ריטה וונדר, בת 35 מחיפה, אם לילד בן 4, שורדת פסטיבל נובה, מסרה בתגובה: "זה ממלא את ליבי לדעת, שלנו, קהילת שורדי הנובה, יהיה מקום להיות בו בכל פעם שנחווה יום או שבוע קשה, או כשנרצה להתנדב ולתת בחזרה. בית של ריפוי, למידה ורכישת כלים להתמודדות. אני בטוחה שהמקום הזה יהיה מקום של כוח, מקום שבו נוכל לתמוך אחד בשני ברגעים הקשים וברגעים המשמחים שעוד יבואו".
פרויקט בית נובה מתאפשר בזכות תרומה של 2 מיליון דולר מהפדרציה היהודית של ניו יורק ובזכות תמיכה מתורמים נוספים, כולל קרן משפחת קייטון-גולדריץ', הפדרציה היהודית של בוסטון, הפדרציה היהודית של וושינגטון, פדרציית היהודים האיראניים של ניו יורק ועוד. הקמת המרכז מתבצעת בשיתוף פעולה עם עמותת "אלין בית נועם", ארגון המתמחה במתן טיפולים ותמיכה למבוגרים עם מוגבלויות וצרכים מיוחדים. אשר יזם מרכז חדשני שמאחד אנשים עם ובלי מוגבלויות, בעלי טראומות שונות, הפועל בשיתוף עם משרד התפוצות ושותפים נוספים
בית נובה של הפדרציה היהודית של ניו יורק הוא סמל לתקווה, לעמידות ולחוסן המתמשך של חברי קהילת נובה. בהתאם לסיסמת נובה, 'אנחנו עוד נרקוד שוב', הבית הזה יאפשר לקהילה להחלים ולצמוח יחד", מסר אריק גולדשטיין, מנכ"ל הפדרציה היהודית של ניו יורק.
היעדר מקום קבוע הגביל מאוד את היכולת שלנו להרחיב את פעילויותינו. מאז אוקטובר 2023, אנו פועלים במקומות זמניים, אך בית קבוע לשורדי נובה הוא קריטי לריפוי ולשיקום ארוך טווח. המרכז הזה יספק מקום בטוח ומודולרי שיתפתח ביחד עם הקהילה ויאפשר לנו לתמוך אחד בשני בכל שלב בתהליך", מסר ריף פרץ, יו"ר עמותת קהילת שבט הנובה
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".