אלפים צפויים לקחת חלק בעדלאידע של פרדס,חנה כרכור ביום ראשון ה-16,3
ההכנות בעיצומן: בימים אלה נבנות בובות הענק המרשימות שיתנוססו לגובה של מספר מטרים ויככבו בתהלוכת פורים. המועצה המקומית פרדס חנה כרכור מחזירה עטרה ליושנה עם קרנבל פורים מסורתי ומרהיב במיוחד. התהלוכה הססגונית, הכוללת בובות ענק, תעבור במרכז המושבה בהשתתפות תנועות הנוער, חוגי המתנ"ס הוותיקים ועוד, החל מהשעה 10:00 בבוקר.
המועצה מחזירה את תהלוכת בובות הענק, כפי שהיה בעבר. בובות צבעוניות ומרשימות בגובה של 3-5 מטרים ינועו לאורך הרחובות המרכזיים שבמרכז המושבה, מלוות במופעי קרקס, מוסיקה חיה ורקדנים שיסחפו את הקהל לאווירה פורימית אמיתית.
תהלוכת הפורים תצא בשעה 10:00 מכיכר גלעד/השומר ותעבור ברחוב הדקלים שבמרכז המושבה. בסיום התהלוכה יתקיימו שלל הופעות בבמה המרכזית ברחבת יד לבנים, בהן: משפחת ליפוריו, חיפוזון וזהירון בהופעות לילדים, אילנה אביטל במסיבה ישראלית, אלרואי טיירי בחפלה מזרחית ומסיבת רחוב עם DJ אודי בן כנען. לצד קרנבל פורים יתקיים גם פורימון הצופים בחורשת הנופלים הצמודה לרחבת יד לבנים, עם שלל פעילויות, מתקנים, דוכני מזון והפתעות לכל הגילאים.
פרטי החסימות וסגירת הצירים במהלך תהלוכת הפורים זמינים באתר המועצה.
הכירו: "YAM" - קונספט קולינרי ראשון וחדשני בישראל המשלב אירועים יוקרתיים ומסע (ארוחת) טעימות על צוק פראי המשקיף לים בהובלת השף תומר אגאי. “Yam” נושא עמו בשורה גסטרונומית ראשונה מסוגה בישראל – קונספט קולינרי עילית המפגיש בין אירועים יוקרתיים, עטורי סטייל, לבין מסע טעימות (כשר)של השף על צוק פראי ביפו ממנו נשקף הים הפתוח בצורה פנורמית ובמלוא הדרו. החזון היצירתי של השף תומר אגאי – מהקולות הבולטים והמשפיעים ביותר בסצנת הקולינריה מביא עימו את הקוטור של עולם הקולינריה. בהצלחה!
לרגל שבוע הספר: כ-80 ספריות ברחבי הארץ יציגו הצגות הילדים שנכתבו בהשראת ספרי הילדים הפופולאריים ביותר ביניהם: הלב, אוזו ומוזו מכפר קאקארוזו, על פי ספרו האהוב והידוע של אפרים סידון, הארנב ממושי הצגה קסומה ע"פ ספרה של שלומית כהן אסיף, הדייג ודג הזהב, הברווזון המכוער, בגדי המלך החדשים, פינוקיו, פיטר פן, אלאדין ועוד. מוטי חלימי, מנכ"ל תאטרון השעה הישראלי: "אנו רואים בהצגה כלי רב עוצמה בסיוע לילדים להבין את הספרות טוב יותר, בצורה חווייתית ועוצמתית. הצגות ילדים מעודדות את הילדים לקרוא את הספר עליו מבוססת ההצגה".
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".