נתניה לובשת כחול-לבן וחוגגת את יום העצמאות ה-77 של מדינת ישראל עם 3 במות
בצל המלחמה ותפילה לשובם של החטופים מציינת עיריית נתניה את יום העצמאות למדינתנו האהובה. חגיגות העצמאות יתקיימו השנה בעיר ב-3 במות: כיכר העצמאות, פארק אגם החורף וספורטק יהלום-מזרח נתניה.
בגני הילדים ולילדי כיתות א' יחולקו צמידי זיהוי במוסדות החינוך. על גבי הצמידים מקום ייעודי לרשום מספר טלפון למקרה שהילד/ה אבד/ה באירועי יום העצמאות.
הבמות המרכזיות, מתאימות לכל המשפחה, הסגנונות והטעמים – הציבור מוזמן.
כיכר העצמאות:
- יובל המבולבל – מופע אהוב לילדים
- הפרויקט של רביבו – עם חגיגה ישראלית מרקידה
- להקת הייפ קרו
- כוחות מקומיים
פארק אגם החורף:
- נתי הגעתי הופעתי – כוכבת הילדים האהובה
- אודיה – מהכוכבות הבולטות של השנה
- סקאזי – מסיבה אל תוך הלילה
- עדן חסון – מהמובילים בזמר הים תיכוני
-מאור גמליאל
- כוחות מקומיים
ספורטק יהלום – מזרח נתניה:
- מופעים של כוחות מקומיים
- יובל המבולבל
- קווין רובין – אייקון הנוער
שאטלים יצאו מהצד המזרחי של אצטדיון מרים החל מהשעה 19.30 ועד השעה 22.30 (שערים 20-25) לבמת פארק אגם החורף .
שאטלים מפארק אגם החורף לאצטדיון מרים החל משעה 23.00 ועד השעה 01.30.
ראש העיר, מרים פיירברג-איכר: "נתניה חוגגת את יום העצמאות של מדינת ישראל בצל מלחמה קשה וארוכה, לצד תפילה לשובם של כל החטופים ולהצלחת חיילי צה"ל וכוחות הבטחון, אנו צריכים להודות ולהוקיר מדי יום על מדינת ישראל, הבית שלנו, כי אין לנו ארץ אחרת. אני מזמינה את תושבי העיר לבמות ביום העצמאות הקרוב עם מיטב האמנים, זו העת להתאחד - כוחנו באחדותנו. חג עצמאות שמח נתניה!".
הכירו: "YAM" - קונספט קולינרי ראשון וחדשני בישראל המשלב אירועים יוקרתיים ומסע (ארוחת) טעימות על צוק פראי המשקיף לים בהובלת השף תומר אגאי. “Yam” נושא עמו בשורה גסטרונומית ראשונה מסוגה בישראל – קונספט קולינרי עילית המפגיש בין אירועים יוקרתיים, עטורי סטייל, לבין מסע טעימות (כשר)של השף על צוק פראי ביפו ממנו נשקף הים הפתוח בצורה פנורמית ובמלוא הדרו. החזון היצירתי של השף תומר אגאי – מהקולות הבולטים והמשפיעים ביותר בסצנת הקולינריה מביא עימו את הקוטור של עולם הקולינריה. בהצלחה!
לרגל שבוע הספר: כ-80 ספריות ברחבי הארץ יציגו הצגות הילדים שנכתבו בהשראת ספרי הילדים הפופולאריים ביותר ביניהם: הלב, אוזו ומוזו מכפר קאקארוזו, על פי ספרו האהוב והידוע של אפרים סידון, הארנב ממושי הצגה קסומה ע"פ ספרה של שלומית כהן אסיף, הדייג ודג הזהב, הברווזון המכוער, בגדי המלך החדשים, פינוקיו, פיטר פן, אלאדין ועוד. מוטי חלימי, מנכ"ל תאטרון השעה הישראלי: "אנו רואים בהצגה כלי רב עוצמה בסיוע לילדים להבין את הספרות טוב יותר, בצורה חווייתית ועוצמתית. הצגות ילדים מעודדות את הילדים לקרוא את הספר עליו מבוססת ההצגה".
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".