יוחאי פרג'י בתגובה ראשונה לכתב האישום הקשה שהוגש נגד יצחק קשת
יוחאי פרג'י מי שהתמודד מול יצחק קשת לראשות עיריית חריש והפסיד בסיבוב השני, היה הראשון שחשף בעייתיות ההתנהלות של קשת. בתגובה לפרסום כתב האישום אמש נגד יצחק קשת כתב פרג'י: אתמול הוגש כתב אישום חמור נגד יצחק קשת. לקח לי מספר שעות לאזור את תעצומות הנפש הנדרשות כדי לסיים לקרוא את כולו. המעשים המתוארים קשים וחמורים, אך עצימת העיניים של סביבתו, מזעזעת אף היא.
כשליאור פנתה אליי ואל נרדית, רעייתי, לפני כשנה וחצי, בחרתי להתריע. פניתי לשני גרינברג, בניסיון להבין מדוע דחתה את פנייתה של נערה בת 19 שביקשה אוזן קשבת ושיתפה בכאב עמוק. אך דקות ספורות לאחר שיחתנו, מיהרה שני לפרסם פוסט שבו הציגה את עצמה כקורבן של סחיטה פוליטית, ואותי- כאדם המנצל את סיפורה של ליאור לצרכים פוליטיים. שילמתי על כך מחיר כבד בקלפי, על לא עוול בכפי, ועדיין אני לא מצטער. לעולם לא אצטער על הבחירה בדרך הישרה והנכונה. פעלתי לא ממקום אישי ולא ממניע פוליטי, אלא מתוך אחריות ציבורית, ומתוך הקשבה כנה למה שליאור האמיצה בחרה לחלוק איתנו.
היום, כשהאמת יוצאת לאור וכתב האישום החמור הוגש, אחרי כמעט חודש של מעצר וחקירה גלויה- ברור מי באמת פעל משיקולים פוליטיים תוך שהוא מאשים אחרים.
אני מברך על ההתפכחות שהחלה אבל עדיין חסרה לי לקיחת אחריות אמיתית, ובעיקר- התנצלות בפני הציבור שנאבק ונתן גב לנשים שהוטרדו, והואשם בהאשמות קשות ובמסע דה-לגיטימציה, בזמן שהיה ראוי להוקרה ולעמידה איתנה לצידם ולצידן.
חריש נמצאת היום בנקודת שבר, אבל חריש חזקה יותר. העיר המופלאה שלנו תצמח מתוך האירוע הזה חזקה יותר, בריאה יותר ובעיקר נקייה יותר משחיתות. זה הזמן לאחד את העיר, לשקם את האמון הפגוע ולהוביל את חריש למקום שבו היא ראויה להיות!
אני מתחייב להמשיך לעמוד לצד כל מי שהשמיעו את קולן. גם כשזה לא נוח, גם כשזה לא פופולרי, גם כשזה בא עם מחיר פוליטי. יש ערכים שהם מבחינתי מעל לכל אינטרס ועליהם תמיד נלחמתי, ועליהם תמיד אמשיך להילחם.
אני מחזק את מאות עובדי העירייה שעוברים תקופה לא פשוטה בכלל, וממשיכים להעניק שירות לתושבי העיר בכל התחומים. אמשיך להילחם על סביבת עבודה בטוחה ומוגנת עבורם, כפי שהיה ראוי להיות.
ובעיקר- אני שולח חיזוק גדול למתלוננות שהופיעו בכתב האישום, ולאלו שבחרו לא להיחשף. אין לי ספק שהתקופה הזו מורכבת מאד עבורכן, אבל מעשיכן אמיצים והם ייזכרו עוד שנים קדימה.
מתחייב לעמוד לצידן של מי שהשמיעו את קולן. יוחאי פרג'י
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.