סגנית וממלאת מקום ראש עיריית נתניה עו"ד שירי חגואל סיידון בטור אישי
ביום שישי ה - 13/6/25 התעוררנו לבוקר היסטורי במדינת ישראל. מבצע “עם כלביא” החל ולמשך 12 יום עברנו ימים מאתגרים שהסתיימו כשידינו על העליונה. עם ישראל שוב הוכיח שכוחנו באחדותנו.
ובתוך כל זה – גם אנחנו כאן, בנתניה, היינו חלק בלתי נפרד מהמאמץ. עיר שלמה שנעמדה על הרגליים, פעלה וחיבקה.
במדינה שבה הכל קורה כל כך מהר, עצרתי לרגע לחשוב – איך מסכמים 12 ימי מלחמה?
איפה היינו, מה עשינו, ומה עברנו? שעות ארוכות ולילות ללא שינה בחמ”ל העירוני, ערבים שלמים בממ”דים עם הילדים, ואירוח מחבק במקלטים הציבוריים – זו הייתה שעת חירום, ושם, דווקא שם, נבחנה הערבות ההדדית שלנו. והיא עמדה במבחן בענק.
החמ”ל העירוני פעל מסביב לשעון ונתן מענה בזמן אמת לכל בעיה שהתעוררה. בראשות ראש העיר מרים פיירברג-איכר, מנכ”ל העירייה יורם כהן, והצבא הוקם מערך מתואם ויעיל, שזכה לחיזוק משמעותי מצד חברי המועצה, הנהלת העירייה, עובדים מסורים וכוחות ההצלה.
צוותי פיקוד העורף, כיבוי האש, מד״א והמשטרה – כולם פעלו בפריסה רחבה ונוכחות בכל רחבי העיר. יחידת המתנדבים האזרחית שלנו – סהר – הייתה שותפה מלאה לפעילות. הגענו לכל המקלטים העירוניים, חילקנו ערכות הפגה ויצירה לילדים, וראינו את תושבי נתניה כמו שהם באמת: דואגים, תומכים, מחבקים, שומרים אחד על השני – כמו משפחה.
תושבים שיצאו מגדרם לפנק את החיילים מיחידות החילוץ של פיקוד העורף ששמרו עלינו לאורך כל התקופה ולא עזבו אפילו לדקה.
זה הדנ״א הנתנייתי – ותמיד היה. בזמן אמת, כולם למען כולם. אני מודה לתושבים על האמון, על המשמעת, על הסולידריות. ולמזלנו – לא נרשמו נפילות בעיר, והחיים חזרו במהרה למסלולם. ועכשיו – נותר להשלים את המשימה: להחזיר את כל החטופים הביתה.
נמשיך לעמוד על המשמר, ונמשיך גם לבנות, לאהוב ולחלום. שנדע שקט. ושנשמע רק בשורות טובות. ולכל ילדי העיר – חופשת קיץ מהנה, בטוחה ומלאה בחיוכים. נתראה יחד באירועי הקיץ, נרוץ איתכם בין אטרקציות, מופעים ובילויים – כי אחרי כל מה שעברנו – מגיע לכולנו גם קצת אור ושמחה.
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.