מאת: פלאשנט חדשות יום שלישי,
20 בינואר 2026, 06:14
כך קבע בית משפט המחוזי בעתירה כנגד העירייה על התנהלותה בנושא האנרגי פארק
בית המשפט המחוזי בחיפה, בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים, מתח ביקורת על אופן התנהלות עיריית חדרה והוועדה המקומית לתכנון ובנייה, בפסק דין שעסק בהחלטה לשנות את המדיניות התכנונית במתחם האנרג’י פארק. בפסק הדין נקבע כי נפלו פגמים מהותיים בדרך קבלת ההחלטה, ובהם היעדר תשתית עובדתית מספקת, חוסר שקיפות ואי הפעלת שיקול דעת מנהלי סביר.
בית המשפט הדגיש כי שינוי מדיניות תכנונית, בעל השלכות רחבות על תושבים, יזמים והמרחב העירוני כולו, מחייב הליך סדור, מנומק ושוויוני. עוד נקבע כי במקרה זה חרגה הרשות מסטנדרט ההתנהלות המצופה מרשות ציבורית, ופגעה בעיקרון ההגינות המנהלית.
ההחלטה בוטלה, והדיון הוחזר לועדה לבחינה מחודשת, תוך דרישה לבחון את הסוגיה בלב פתוח ובנפש חפצה.
שורה תחתונה:
מדובר בכשל ניהולי ולא בטעות טכנית. שינוי מדיניות במתחם אסטרטגי כמו האנרג’י פארק אינו יכול להיעשות בחופזה או ללא הנמקה. האחריות הציבורית מחייבת מקצועיות, שקיפות וכיבוד הדין - מראש, לא בדיעבד. העירייה חויבה לשלם 20,000 שקלים לעותרים.
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.