הנתון השערירייתי הזה עולה מעתירה שהוגשה נגד העירייה בבית משפט המחוזי חיפה
הנתון השערורייתי הזה עולה מעתירה מנהלית שהוגשה נגד עיריית חדרה ונגד החלטת המשיבה (להלן :" העירייה ") שלא לבצע התאמות נגישות במוסדות חינוך שבבעלותה ,אשר היא מחויבת לבצע בהתאם לסעיף 19 לג לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות.
מהעתירה עולה כי העמותה שעתרה לבית המשפט המחוזי, פנתה לעירייה בבקשת חופש המידע, לקבל את רשימת בתי הספר בעיר בהם התבצעה הנגשה. לפי תשובת העירייה עולה כי 36 בתי ספר, אינם מונגשים והעירייה לא בצעה את ההנגשה למרות שהיא מחויבת בחוק!
עוד טענו העותרים:
"חובת ההנגשה הכללית נועדה לספק בתקופת הביניים ובוודאי החל מיום 19.5.2019 נגישות בסיסית לכל המזדמנים למוסדות חינוך ,שיש להם מגבלה ,ביניהם :בני משפחה שאינם הורה (כגון אחים, אחיות ,סבים ,וסבות שמעוניינים להשתתף באירועים הנערכים במוסד חינוך ), ילדים או אנשים שאינם לומדים במוסד חינוך ומעוניינים להשתתף בחוגים הנערכים בו בשעות אחר הצהריים ,עובדים (כגון: מורים ,צוות אדמיניסטרטיבי וכיוצ"ב )ונותני שירותים שונים שאינם מועסקים במוסד החינוך.
מטעמים מובנים ,כל אלה נדרשים במיוחד לתא שירותים נגיש ולדרך נגישה לבניין המרכזי שבמוסד
החינוך. היעדר הנגשה של תאי שירותים במוסדות חינוך גורם להדרה של אנשים עם מוגבלות ממוסדות חינוך אלה ואף לנזק ממשי של אי נוחות והפליה ,תחושות שליליות של תסכול ,חוסר ביטחון ,ועוגמת נפש.
יצוין ,כי היעדר נגישות של המרחב הציבורי כשלעצמו כמוהו כאמירה מנמיכה ומשפילה ,שלפיה
צרכיהם של אנשים עם מוגבלות אינם בראש סדרי העדיפויות של העירייה ,והם אינם אזרחים שווי
זכויות".
בעירייה ניסו להתחמק מאחריות בחלק מבתי הספר בטענה שהם מנוהלים על ידי עמותות עצמאיות, אולם ידוע לכל כי רק רשויות מקומיות בונות בתי ספר וגני ילדים.
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.