אלף מחשבים תרם תשובה לתלמידים בנתניה שאין להם מחשב בביתם
כ - 1,000 מתלמידי נתניה זוכים בימים אלה לקבל מחשבים אישיים, שיסייעו להם בלמידה מרחוק.
המחשבים בשווי של למעלה ממיליון שקל נתרמו על ידי איש העסקים והיזם יצחק תשובה, אליו פנה ראש העיר, אבי סלמה, מייד עם תחילת המערכה. סלמה גייס את תשובה לאחר שהוברר לו כי למאות תלמידים אין מחשבים אישיים ולמעשה הם אינם יכולים להשתתף בלמידה מרחוק.
בזכות התרומה המרגשת והנדיבה מאות תלמידים יוכלו מעתה להתחבר לכיתה, למורים ולחברים – ולא להישאר מאחור.
אבי סלמה, ראש העיר הודה מעומק הלב לתשובה על התרומה המרגשת והנדיבה:
"חשוב לזכור" ציין סלמה "כי מאחורי כל מחשב כזה יש ילד או ילדה שמקבלים הזדמנות אמיתית ללמוד, להתקדם ולהרגיש שהם חלק מהכיתה ומהקהילה. זהו רגע שמחמם את הלב ומזכיר לנו כמה כוח יש לערבות ההדדית."
איש העסקים והיזם יצחק תשובה: ״אנו נמשיך לסייע, לקדם ולעמוד איתן למען עם ישראל בתקופה מאתגרת זו.
זהו כבוד גדול עבורי לפעול למען תושבי נתניה ולמען הילדים שלנו. עם ישראל חי!”
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף בהילולת בושאייף המסורתית, המהווה חלק משמעותי ממסורתה וממורשתה המפוארת של יהדות לוב. במהלך הערב הסתובב אלגלי בין המשתתפים הרבים ועלה לבמת האירוע ובירך את הקהל. אלגלי איחל למשתתפים ולכל בית ישראל בריאות, שמחה, שפע ובשורות טובות.
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!