נער בן 14 במצב קשה לאחר שטבע בבריכה בישוב בעמק חפר
מאת: פלאשנט חדשות שבת,
27 ביוני 2026, 17:22
על פי ארגון בטרם בחמש השנים האחרונות טבעו למוות 82 ילדים ונוער
לפי נתוני ארגון בטרם לבטיחות ילדים 9 ילדים ובני נוער נהרגו בטביעה מתחילת שנת 2026 עוד עולה מהנתונים כי בחמש השנים האחרונות (2021-2025), טבעו למוות 82 ילדים ובני נוער.
אורלי סילבינגר מנכ״לית ארגון בטרם לבטיחות ילדים: ״מקרה הטביעה בבריכה היום היא תזכורת לכך שטביעה היא תאונה קשה המתרחשת גם אצל ילדים ובני נוער, ולא רק בקרב תינוקות. מתחילת השנה אנו עדים לזינוק חד במקרי הטביעה, שעומד כרגע על פי 3 מהתקופה המקבילה אשתקד. אם המגמה תימשך זאת עלולה להיות אחת השנים הקטלניות ביותר בעשור האחרון.
ילדים קטנים, יכולים לטבוע בתוך שניות בודדות וברוב המקרים ללא קריאות לעזרה או סימני מצוקה בולטים.
אני פונה להורים - אל תגידו 'לי זה לא יקרה'. כשמדובר בילדים קטנים, באמבטיה ובסביבת הבית מרוקנים כל כלי קיבול המכילים מים בתום השימוש, לא משאירים ילדים ללא השגחה, אפילו לזמן קצר. קובעים בכל רגע נתון מבוגר אחראי שתפקידו להשגיח במרחק נגיעה מהילד וללא הסחות דעת, כשמדובר בבני נוער, חשוב להדריך אותם על התנהגות בטוחה בסיביבת מים, איסור מוחלט של שתיית אלכוהול לפני כניסה למים, ובמקורות מים פתוחים, רחצה רק בחוף מוכרז, כששירותי ההצלה פעילים, וכניסה למים בקבוצה עדיפה".
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.