הפירסינג באוזן גרם לזיהום חמור ולאשפוז בבה"ח הלל יפה
מאת: מירית אזרחי יום שלישי,
18 בנובמבר 2014, 15:50
בת 34 מפרדס חנה-כרכור הגיעה למיון במרכז הרפואי הלל יפה בחדרה, כשהיא סובלת מכאבים עזים ונפיחות באוזן, לאחר ביצוע פירסינג.
אישה בת 34 מפרדס חנה-כרכור, בסך הכול רצתה להתחדש בפירסינג באוזן. אך ניקוב פשוט ושכיח יחסית הפך כעבור שבועיים לאשפוז ביחידה לאף אוזן גרון של המרכז הרפואי "הלל יפה" עקב זיהום חמור של סחוס האפרכסת.
"הסיפור התחיל לפני שבועיים כשהחלטתי להוסיף נקב לעגיל בחלק העליון של האוזן, לא משהו לא מקובל או בלתי שגרתי. משהו כזה שרואים אצל הרבה אנשים", היא מספרת . "הפעולה עצמה נעשתה בחנות מוכרת ומסודרת, עברה בקלות, עד שבסוף השבוע האחרון התחלתי להרגיש כאבים עזים באוזן שלוותה בנפיחות משמעותית.
ניסיתי לחטא את זה באלכוהול, אבל כלום לא עזר. משלא חל שיפור במצב, החלטתי לגשת לחדר המיון של "הלל יפה".
האישה הייתה בטוחה שהביקור במיון יסתכם בהוצאת העגיל והמלצה על אנטיביוטיקה, אבל הצוות בחדר מיון חשב אחרת, ולאחר שאובחנה כסובלת זיהום חמור בסחוס של האפרכסת (פריכונדריטיס) ובעור, הושארה לאשפוז, טיפול רפואי והשגחה.
פרופ' משנה ברוורמן (צילום: דוברות בית החולים הלל יפה)
פרופ' משנה יצחק ברוורמן, מנהל היחידה לאף אוזן גרון של המרכז הרפואי הלל יפה, מסביר כי נתקל בעבר במקרים רבים של פירסינג שהזדהם, אבל מבקש להזהיר בעיקר מסוג הפירסינג אותו ביצעה האישה שאושפזה, בתנור העליון ועל הסחוס של האוזן: "הרבה אנשים לא יודעים, אבל דווקא פירסינג בסחוס, שבו יש מעט כלי דם, עלול ליצור פגיעה בלתי הפיכה, כזאת, שאם היא מתרחשת, אפשרות הריפוי נמוכה.
הפגיעה בסחוס, עלולה לגרום לעיוות במראה האוזן ("אוזן כרובית"), שלא ניתנת לתיקון על ידי ניתוח. הסכנה הנוספת על הפגיעה במראה, כאמור, היא זיהום, אשר בקלות יכול לחדור למחזור הדם ולגרום לזיהום בכלל הגוף", הוא אומר.
לסיכום, מציין פרופ' משנה ברוורמן: "אם כבר בחרתם לבצע פירסינג, וודאו כי המכון המדובר פועל על פי הנחיות משרד הבריאות, עקבו אחר הוראות החיטוי ושימו לב לסימנים המעידים על תחילתו של זיהום מקומי, דוגמת נפיחות, כאבים וחום גבוה".
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".