המועצה האזורית חוף הכרמל בשיתוף מועצה אזורית עמק חפר, עיריית חדרה ומועצה מקומית זכרון יעקב הגישו השבוע בג"צ כנגד תמ"א 37ח' שאושרה בממשלה בסוף אוקטובר 2014.
העתירה הוגשה כדי להבטיח כי גם מתקני הגז העתידיים יוקמו הרחק בים.
כזכור מתקני הקליטה וטיפול בגז הטבעי עליהם נאבקו המועצה ומטה מאבק התושבים במשך כ- 5 שנים, יוקמו בים אך כפי שעולה מהגשת הבג"ץ המאבק לא תם, שכן תמ"א 37ח' מתייחסת גם להקמת מתקנים עתידיים ומכאן שהמדינה השאירה פתח לכך כי מתקנים עתידיים יוקמו ביבשה.
התביעה מתבססת על כך כי מתקני הטיפול בגז הטבעי צריכים להיות ממוקמים רחוק בים, בעתירה שהגישה המועצה והרשויות השותפות מוצגות שלושה סוגיות עקרוניות לעתיד טיפול בגז הטבעי.
מפגינים נגד הקמת מתקני הגז סמוך לחוף. (צילום: דוברות חוף הכרמל)
הנקודה הראשונה נוגעת בכך כי מדובר בתכנית עמומה מאוד, רחבה וגמישה שתלווה את מדינת ישראל לאורך שנים רבות ובצורה זו תאפשר ליזם התורן לבנות על פי רצונו ומבלי יכולת של המועצות והתושבים להגיב.
הנקודה השנייה נוגעת בדרישה של הרשויות לחייב את מינהל התכנון להכניס במסגרת הוראות התמ"א את החלטת המדיניות המהותית שנקבעה במועצה הארצית לגבי עדיפות טיפול מקסימאלי בים, וזאת על מנת שהדבר יקבל תוקף גם בהווה וגם בעתיד.
הנקודה השלישית היא שבמסגרת התביעה למימוש טיפול מקסימאלי בים יוטבע מנגנון שיחזיר את המתחמים היבשתיים לייעודם המקורי כריאות ירוקות לאחר שלא ישתמשו בהם לטובת התמ"א הספציפית בתום 5 שנים (כפי שצפוי להתרחש).
במועצה האזורית חוף הכרמל ובמטה מאבק התושבים ציינו השבוע כי ימשיכו להיאבק כל מנת שהתביעה הצודקת תכלל בהוראת החוק גם מה שיבטיח כי גם מתקני קליטת הגז העתידיים יוקמו הרחק בים.
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.