ראש עיריית חדרה, צביקה גנדלמן, חתם השבוע על הפקדת התוכנית להסדרת דרך השלום, המהווה כיום את אחד מעורקי התנועה המרכזיים בעיר חדרה.
התוכנית מסדירה את תוואי דרך השלום הקיימת בפועל, לרמה של דרך עירונית עורקית בראייה עתידית כוללת. על-פי התוכנית, צפויה "דרך השלום" להתחבר לכביש יצחק שמיר, המתוכנן לחבר בין גשר אריאל שרון לבין כביש 2. בכך תושלם מערכת התחבורה העורקית באזור.
התוכנית נעשתה ביוזמת עיריית חדרה ובשיתוף משרד התחבורה. התוכנית מסדירה ציר הקיים כבר משנות ה-60', שלא ניתן היה להסדירו במשך עשרות שנים מאחר שלא היה סטאטוטורי.
לדברי ראש העיר, התוכנית כוללת הסדרה והרחבה של הדרך מצומת חרושת לצומת הלל יפה, הסדרת ייעודי קרקע משני צידי הדרך ומיצובה של "דרך השלום" כדרך עירונית ראשית.
מדובר בתוכנית חשובה ומורכבת מאחר שמדובר בתוואי כביש העובר בין שימושים קיימים רבים. הכביש המחודש יסדיר וירחיב דרך ראשית. לכן נדרשו תיאומים רבים מול החברה הלאומית לדרכים ומשרד התחבורה, חברות הדלק ומשרדי ממשלה נוספים. דגש מיוחד הושם על תיאום עם בית החולים "הלל יפה" ומשרד הבריאות. יישום התוכנית ישפר מאוד את מערך הגישה לבית החולים ולמוסדות חינוך באזור.
התוכנית כוללת : מעגלי תנועה, מדרכות, שבילי אופניים, חניות רבות, הסדרת מעברי החצייה, ובניית גשר עבור הולכי רגל באזור בית החולים.
דגש מיוחד הושם על עיצוב הדרך מבחינה נופית ושיפור החזות עצי אקליפטוס רבים קיבלו מעמד של עצים לשימור בתוכנית החדשה, ובכך מבטיחה העירייה את שימורם.
שטח התוכנית הינו מעל 300 דונם, והיא כוללת את תוואי הדרך שבין צומת חרושת (אליאנס) על כביש 4 עד צומת הלל יפה והחיבור ל"אנרג'י פארק" וכביש 2. התוכנית מסדירה את רצועת קווי הדלק ומשפרת את מערך התחבורה והנגישות לשכונות ולמבני הציבור, משני עברי הכביש.
בעיריית חדרה ציינו השבוע, כי התוכנית מקדמת מטרות ציבוריות משמעותיות לעיר חדרה. "דרך השלום מהווה עורק תנועתי ואורבאני חשוב בעיר חדרה. מלבד החיבור בין שני כבישים ברמה הארצית נשענות עליה פונקציות עירוניות חשובות כגון: בית החולים "הלל יפה", מתחם קריית החינוך בית שמואל, מתחם הקניות "מגה", כניסות לשכונות מגורים ולשטחים עירוניים פתוחים ועוד".
ראש העיר ומהנדס העיר חותמים על התוכנית להפקדה (צילום: דוברות העיריה)
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.