פרדס חנה: צה"ל והאקדמיה מובילים תוכנית לפיתוח מנהיגות
מאת: גד כספי יום שני,
29 בדצמבר 2014, 09:09
בימים אלו, החלה לפעול בתיכון החקלאי בפרדס חנה, התוכנית "ברנקו וייס" לפיתוח מנהיגות טכנולוגית בהובלת חברת NESS טכנולוגיות ישראל ובשיתוף אגף התקשוב בצה"ל וגופי אקדמיה.
שני פרויקטים לעידוד מצוינות מצטרפים למגוון התוכניות הפדגוגיות בפרדס חנה כרכור. בשבועות האחרונים יצאה לדרך בתיכון החקלאי "ברנקו וייס" של המועצה המקומית תוכנית חדשה לפיתוח מנהיגות טכנולוגית, תוכנית אשר פותחה על ידי חברת NESS טכנולוגיות ישראל בשיתוף אגף התקשוב בצה"ל וגופי אקדמיה ישראליים.
התוכנית החדשנית מיועדת לתלמידי כיתות ט' ומטרתה להכשיר את הדור הצעיר בתחום הפיתוח והמחקר הטכנולוגי. לפרויקט זה חברו גופים מובילים מתחום המחקר, האקדמיה והייטק בישראל בכדי לגבש תוכנית לימודים רב תחומית ומקיפה המתמקדת בביו-טכנולוגיה, ננו-טכנולוגיה והנדסת תוכנה. מטרת התוכנית הינה להכשיר את דור העתיד שיהווה את חוד החנית של העשייה הטכנולוגית הישראלית, תוך פיתוח יכולת חשיבה גבוהה ויכולות מנהיגות.
מנהלת אגף החינוך אילנה זגול וראש המועצה חיים געש. (צילום: באדיבות המועצה)
התוכנית הרב תחומית נמשכת על פני 4 שנים ובמהלכה אגפי התקשוב והמודיעין בצה"ל ממיינים את התלמידים המשתתפים ליחידות צבא מובחרות. באמצעות מפגש שבועי וסמינר קיץ התלמידים נחשפים למגוון תכנים בהם: אתיקה ומוסר בעידן הטכנולוגי, מדעי המוח, חקר החלל, מנהיגות אפקטיבית ושיטות מחקר מתקדמות יכולות עבודת צוות מיומנויות לכתיבת עבודה אקדמית יצירתיות ועוד. בסיום התוכנית מפתחים התלמידים רעיון חדשני ופורץ דרך המורכב מעבודת מחקר אקדמית.
עוד החליטו אגף החינוך במועצה המקומית והנהלת התיכון החקלאי "ברנקו וייס" על פתיחת כיתת מופת למצוינות בבית הספר בשנת הלימודים הבאה, תשע"ו. כיתת המופת הינה כיתה ייחודית למצוינות לימודית בדגש על מתמטיקה, מדעים, ומצוינות אישית וחברתית. הכיתה מיועדת לתלמידים בעלי זיקה למתמטיקה ומדעים, מוטיבציה לימודית גבוהה, והתנהגות למופת.
דרכי ההוראה, ובהתאם לכך הלמידה, מתואמות ליכולות התלמידים, כאשר המורים מחויבים בהכשרה על ידי מכון מופת בכדי להתאים את דרכי ההוראה לכיתה. בכיתת מופת למצוינות ניתן דגש ללמידה מבוססת חקר, רמות למידה גבוהות והצבת אתגרים אינטלקטואליים ופדגוגיים לתלמידי הכיתה המצטיינים.
לדברי ראש מועצת פרדס חנה כרכור, חיים געש, "אחד האתגרים המרכזיים של מערכת החינוך הארצית והמקומית הוא לספק מענה הולם וייחודי לקבוצות השונות והרבות של התלמידים, לחזק את החלשים, לאתגר את המצטיינים וכן לאפשר חינוך על פי תפיסות עולם שונות- דתי, אנתרופוסופי, דמוקרטי . התוכנית למנהיגות טכנולוגית וכן כיתת המופת נועדו להביא את המצטיינים למיצוי יכולות ולהעניק להם כלים לבניית אופק אישי וחברתי ההולם את כישוריהם.
תפקידנו במערכת החינוך הוא לאתר את המצטיינים בתחומים שונים ולסייע בהפיכתם למנהיגים של המחר. תוכניות אלו מעניקות דגש למובילים בהייטק ובטכנולוגיה באקדמיה ובמדעים, תחומים אשר צפויים להיות חלק מרכזי ומשמעותי גם באתגרי המחר. "
מנהלת אגף החינוך במועצה, אילנה זגול, מציינת כי:" שמנו לנו למטרה לעודד ולטפח מצוינות בכלל ובתחומי המדעים והמתימטיקה, בפרט, על מנת לאפשר מענים לצרכים השונים של התלמידים והתמודדות עם אתגרי המדע והטכנולוגיה של עולם המחר.
תכניות כאלו חושפות את התלמידים לנושאים מתקדמים מתחום המדע והטכנולוגיה וסוללות בפניהם דרך לעידוד יוזמות חינוכיות ולהיותם חלק מדור המנהיגות העתידית.
הקשר בין בתי הספר לבין מרכזי ההעשרה כמו "מופת" ו"נס טכנולוגיות" מחזק את צוותי ההוראה ומעודד את התלמידים להשתתף בתחרויות ארציות ובינלאומיות במדעים".
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.