בחדר לידה של המרכז הרפואי הלל יפה היה עמוס מאוד בערב השנה האזרחית החדשה. ד"ר חיים דוד, מנהל חדר לידהמסר כי, 14 לידות התקבלו, מתוכן 4 שילדו אחר חצות ועד לשעה 6 בבוקר.
את פני השנה החדשה קיבלו בחדר הלידה של המרכז הרפואי הלל יפה 14 יולדות ו- 14 תינוקות חדשים. בין היולדות המאושרות: סאג'א מחאג'נה, מאום אל פאחם שילדה בן, אח לאחות בכורה במשקל של 3.3 ק"ג, אשר נולד רגע לפני שהתחלפה השנה, בשעה 23:11, עדיין ב- 31.12.2014, וכך קיבל את הנשיקה הראשונה מאימו עוד לפני חצות.
נעמה באייב, תושבת כרכור, הגיעה לחדר לידה כבר אתמול בלילה, אבל קיוותה מאוד שהילדה תיוולד דווקא ביום הראשון של השנה החדשה ובתאריך ה- 1.1.2015. במקרה שלה, היא אכן קיבלה את מבוקשה, בת שנייה, אחות לאיימי, במשקל 3 ק"ג, שנולדה בשעה 02:00 וכאמור, בשנה האזרחית החדשה.
האמהות המאושרות, נעמה, סאג'א ואיאת (צילום: דוברות בית החולים)
"הצוות היה קשוב ומקצועי לאורך כל הלידה", מציינות שתיהן. "אני שמחה שבאתי ללדת פה", מסכמת נעמה את החוויה.
שנת 2014 היה שנה פורה בחדרי הלידה ובמחלקת נשים ויולדות של המרכז הרפואי הלל יפה. כמעט 4200 לידות התרחשו במהלכה.
פרופ' מוטי חלק, מנהל מחלקת נשים ויולדות: "כל יולדת מבחינתנו היא עולם ומלואו. אנו עושים הכול בכדי לתת ליולדות שלנו את תחושת הביטחון ואת השירות המקצועי והנעים ביותר האפשרי. השנה שיפצנו את חדרי הלידה במלואם, ובשנת 2015 יסתיים גם השיפוץ של מחלקת יולדות ושל התינוקייה. אנו רואים חשיבות רבה במתן תנאי מלונאות נוחים, לצד מתן טיפול מקצועי, כל זאת לרווחת היולדת ובני משפחתה".
בשורה צרכנית חדשה בנתניה: "נטו חיסכון" נפתחה בעיר. רשת "נטו חיסכון" פתחה את שעריה בנתניה ומביאה עמה בשורה צרכנית נוספת לתושבי העיר, עם הרחבת מגוון אפשרויות הקנייה וחיזוק המסחר המקומי. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על רישוי העסקים, שלו אלגלי, הגיע לאירוע הפתיחה, בירך את בעלי הרשת ואת קהל הלקוחות ולקח חלק במעמד המרגש של קביעת המזוזה ובירך על הצטרפותה של הרשת לעיר ועל המשך התרחבות המסחר בנתניה לטובת התושבים. אלגלי הודה לראש העיר, אבי סלמה, על קידום הפיתוח העסקי וחיזוק המסחר המקומי בעיר. בהצלחה!
תערוכת יחיד חדשה של האמנית גבריאלה סייקביץ, "שמש בגבעון דום", תיפתח השבוע ב-13 באוגוסט בבית האמנים בתל אביב. בתערוכה, באוצרותו של יניב שפירא, יוצגו עבודות שנוצרו במהלך ארבע השנים האחרונות, בתקופה שבה הפך הרישום עבור סייקביץ לפעולה יומיומית וכמעט קיומית של כתיבה, מחיקה, הדבקה וציור. התערוכה נולדה מתוך תהליך יצירה אינטואיטיבי, שהחל במשפטים טעונים כמו "שמש בגבעון דום", "שימני כחותם על לבבך" ו"וכתתו חרבותם לאתים". המילים, שהוצאו מהקשרן המקורי, הפכו למחוות חזותיות ולמעין עקבות של מחשבה, זיכרון ודמיון. לצד הטקסטים מופיעים בעבודות דימויים של בתים, עצים ושמש, וכן פיסות נייר ובד, היוצרים יחד עולם אמנותי שנע בין זיכרונות ילדות, ביוגרפיה, מצוקות ושכבות תודעה. התערוכה תוצג עד 5 בספטמבר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.
מדהים: כ-350 אורחים הגיעו להשקת קולקציית הערב החדשה של בית האופנה גולברי, שעוצבה בשיתוף מעצב העילית דרור קונטנטו, שחגגו לו גם בהפתעה יום הולדת 40. מי שהגיעו לפרגן: השרה מירי רגב, אופירה אסייג שהגיע יחד עם חברתה הטובה פולה בליק, שגית רביבו בגזרה דקיקה ביותר לאחר ניתוח שעברה, ויקי חלימי מ'חתונמי' שסיפרה שהיא בזוגיות חדשה ולא מסרה פרטים למעט 'שמאושרת ביותר', השחקן דין מרישניקוב ואשתו אנני, לאה שנירר שהגיע עם שלמת ערב קלאסית של דרור, רומי נוף שהתפנתה לפרגן למרות החזרות האינטנסביות ברוקדים עם כוכבים, גל גברעם שמהרה לצאת גם לחתונה של אור שפיץ, עוד הגיעו לפרגן: הזמרת זהבה בן, לאה ינאי, אירה דולפין, גלית יאצפן, רותם ישראל, מעיין דורי הנשואה הטרייה, קרן קדוש, השף אורן אוסידון, אורטל בניסנטי, ליבילינד ועוד.
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.