כ-200 צעירים וצעירות מחדרה השתתפו בשבוע שעבר בריטריט הצעירים הראשון של העיר, יוזמה ייחודית של מחלקת הצעירים בפנאי העיר, שנועדה לאפשר רגע של עצירה, חיבור וחיזוק החוסן האישי והקהילתי.
במהלך הערב נהנו המשתתפים ממגוון פעילויות ותכנים מעולמות הבריאות, הרוגע וההתפתחות האישית, בהם אמבטיות קרח, יוגה, סאונד הילינג, דיג'יי לייב, עיסויים, מתחמי צ'יל, אוכל בריא ושייקים טבעיים. המתחם כולו עוצב כדי לייצר חוויה המשלבת בין גוף, נפש וקהילה, ולאפשר לצעירים להתנתק משגרת היום-יום ולהקדיש זמן לעצמם.
את הריטריט יזמו והובילו הסטודנטים והסטודנטיות המשתתפים במלגת היזמות החברתית של מחלקת הצעירים בפנאי העיר. לאורך חודשים הם עבדו על גיבוש הרעיון, בניית התוכן והפקת האירוע, מתוך רצון ליצור עבור צעירי חדרה מרחב אחר – כזה המעודד חיבור, מפגש והעצמה אישית.
בפנאי העיר ציינו כי ההיענות הגבוהה והאווירה המיוחדת שנוצרה במהלך הערב מעידות על הצורך של צעירי העיר במסגרות קהילתיות המשלבות תוכן, חוויה ותחושת שייכות.
עו"ד יניב דרי, יו"ר פנאי העיר וחבר מועצת העיר חדרה, אמר: "אחד הדברים החשובים ביותר שאנחנו יכולים להעניק לצעירי העיר הוא תחושת שייכות וקהילה. הריטריט הזה הוכיח שיש רצון וצורך אמיתי במרחבים שמאפשרים לעצור לרגע, להתחבר, להכיר אנשים חדשים ולצבור כוחות. אני גאה במיוחד בכך שהיוזמה נולדה מתוך מלגת היזמות החברתית של מחלקת הצעירים, ומבקש להודות לסטודנטים, לצוות המחלקה ולכל השותפים שהפכו את הערב המיוחד הזה למציאות".
בפנאי העיר ציינו כי לאור ההצלחה והביקוש, ייבחנו בעתיד יוזמות נוספות שימשיכו לחזק את קהילת הצעירים בעיר וליצור עבורם הזדמנויות למפגש, לצמיחה ולהתפתחות אישית.