החברה קיבלה היתר להקמתם של שני מגדלים נוספים בפרויקט "סביוני נוף חדרה" לאחר שכבר אכלסה בהצלחה 108 יח"ד בשלב א'
חברת אפריה ישראל הניחה את אבן הפינה להקמתם של שני מגדלים נוספים בפרויקט "סביוני נוף חדרה" בטקס שהתקיים בשכונת בית אליעזר. אורן הוד, מנכ"ל אפריקה ישראל מגורים אמר במהלך הטקס: "העיר חדרה, בשל מיקומה האטרקטיבי בקצה הצפוני של אזור השרון, מוגדרת בשנים האחרונות על ידי גורמים בענף הנדל"ן כ"עיר המחר" בתחום המגורים. הרצון העז של ראש העיר וקברניטיה להביא לשגשוגה וצמיחתה הגדיל את מספר התושבים לצד רמת התשתיות שעלתה משמעותית באזור תרמו אף הם להפיכתה ככזו".
הוד ציין כי סוד קסמה של שכונת בית אליעזר שמושך אליה לא מעט זוגות צעירים ומשפרי דיור טמון בשילוב האידיאלי בין חיים אורבניים עם פיתוח סביבתי גבוה ושירותים עירוניים בקרבת הבית, לצד נוף פסטורלי וציורי, אווירה כפרית ושלווה. והוסיף: "מה שהוביל לכך, שבשנים האחרונות בית אליעזר נהנית מעליות מחירים בשיעור של כ-30% בשנה, בהתאם לעלייה שנרשמה בחדרה כולה. וההערכות הן כי, במקום צפויה עליית המחירים נוספת, בין היתר בשל פיתוח תשתיות וחיבור ישיר של השכונה עם כביש 9 דרומה, מה שיאפשר גישה נוחה יותר לכבישים 6, 4 ו-2", מוסיף הוד.
פרויקט "סביוני נוף בחדרה" צילום: הדמיה
צביקה גנדלמן, ראש העיר חדרה: "אנו גאים בכך שחברות בנייה כדוגמת "אפריקה ישראל מגורים", מהגדולות במשק, מבקשות לבנות בתחומה. בזכות מיקומה האטרקטיבי במרכז הארץ, בצמוד לצירי תנועה מרכזיים מושכת חדרה אוכלוסייה צעירה מכל הארץ. בעקבות כל זאת חצתה חדרה את קו 100,000 התושבים.
תקפצו לצפון- חוצות המפרץ מציע במהלך חודש יולי, בימי שבת, מופעים והצגות לילדים ולכל המשפחה - הכניסה חופשית לקהל הרחב, ללא תשלום. ההצגות יערכו בשעה 12:00 בין ההצגות, ""קיץ חם עם שיר ואופיר" , "רו הקנגרו", מסיבה עם כוכבת הילדים אודליה וכוכב הילדים צ'יקולולו. הכניסה חופשית לקהל הרחב – ללא תשלום. תהנו!
תערוכת היחיד "דברים פשוטים" של האמן אלי גרוס: ביום שישי, 11.7.2025 תיפתח בגלריית Arttillery שבקריית המלאכה בתל אביב. בתערוכה "דברים פשוטים", מציג האמן אלי גרוס מסע אמנותי המהדהד את קולם של החורבן והתקווה, ומעניק משמעות חדשה למושגי קיום בעידן של מלחמה. גרוס, הניצב בפני המציאות הישראלית המורכבת פורם את הקשר האסוציאטיבי שבין חומר לתוצאה, ומזמין אותנו להתבונן מחדש באסתטיקה של השבריריות ובחוזק הטמון בפשטות. נעילה: 10.8.2025.
עמותת זמן גליל מערבי חוגגת את פסטיבל "יוליארט": זו השנה השמינית בה חודש יולי הופך להיות מזוהה עם האומנות בגליל המערבי. שבת גלריות בסימן ''מלאכת הזמן - יצירה בין עבר לעתיד'', שבה ניתן לבקר ב-10 גלריות שונות – ללא תשלום! קונצרטיול "אקלקטיקו עכו": טיול וקונצרט בכנסיה בעיר שמחוץ לחומות, תערוכת "גאות ושפל" של האומנית הבינלאומית ורדה יתום בעכו העתיקה – הכניסה חופשית! שיח אמנית והדגמה "הומור, זיכרון, חמר" עם הקדרית והפסלת לוסי בשן-בראון, סדנת "סימני זמן" ליצירת שעוני קיר עם אפקט חלודה אומנותי, ערב ספרות ויין עם הסופר גיא פורת ביקב פלך, סדנאות והופעות לכל המשפחה ועוד המון אירועים חווייתיים. פסטיבל יוליארט – במהלך כל חודש יולי ברחבי הגליל המערבי. לפרטים מלאים על כל האירועים, באתר עמותת זמן גליל מערבי. תהנו!
יריד הספרים העצמאי חוזר לסופ"ש בסינמטק תל אביב: לאחר שנקטע בעקבות המצב הביטחוני, יריד הספרים העצמאי ישוב להתקיים בסוף השבוע: 4-5 ביולי בסינמטק תל אביב בחסות עיריית תל אביב יפו. שעות היריד ביום שישי בין 10:00 ל-17:00 ובשבת בין 10:00 ל-21:00. היריד יתקיים במבנה הסינמטק הממוזג, עם עשרות דוכנים של הוצאות עצמאיות, כתבי עת וספרים נדירים. לצד דוכני הספרים, יתקיימו אירועים חד פעמיים המפגישים ספרות, קולנוע, פילוסופיה ויצירה לכל המשפחה כמו שיחות, הקרנות, הרצאות וסדנאות שיחגגו את המילה הכתובה מכל כיוון. תהנו!