שקי בלוקים גדולים נפלו ממנוף גבוה ישר לתוך חצר גן הילדים מאחד הבניינים הנמצא באתר בניה שסמוך לגן. הגננת סיפרה, כי הבחינה בשקים וממש ברגע האחרון היא הצליחה למשוך את אחת הילדות ששיחקה בדיוק במקום שבו נפלו השקים. בכך, הצילה את חייה של הילדה ומנעה אסון כבד. מפקד משטרת חדרה, סנ"צ גלעד פרטוק, הורה מיד על הפסקת כל העבודות באתר הבניה.
היום בשעות הבוקר קצת אחרי השעה 10 בבוקר, נפלו שקי בלוקים לתוך הגן מאתר בניה הסמוך. השקים נפלו ממש ליד הגדר ובדרך נס לא נפגעו הילדים.
כבר בעבר, הבחינו ההורים בסכנה שנשקפה לילדים בגלל ריבוי אתרי הבניה הנמצאים סמוך לגני הילדים וזאת בעקבות תנופת הפיתוח הגדולה הניכרת במושבה.
הורים רבים ששמעו על האירוע, מיהרו מיד לגן והתקשו להסתיר את זעמם לנוכח מה שראו. אחת האמהות אמרה, "הכתובת היתה על הקיר. רק בנס לא קרה היום אסון. כבר תקופה ארוכה שאנו מתריעים על הסכנות מאתרי הבניה הצמודים לגני הילדים".
מורן, אמה של הילדה שחייה ניצלו על ידי הגננת אמרה, "כבר שקיבלנו את הזימונים להרשמה, ראינו את אתרי הבניה שצמודים לגן והבנו שיש פה בעיה קשה של בטיחות. התרענו על הסכנה שנשקפת פה לילדים בפני ראש המועצה ובנוסף גם הוצאנו צו להפסקת העבודות".
לדברי מורן, העבודות אכן הופסקו בעקבות הצו אך הם חודשו מסיבה לא ברורה ובלי ידיעתם.
בעקבות האירוע הורה מפקד משטרת חדרה, סנ"צ גלעד פרטוק, על הפסקת כל העבודות באתר הבניה.
שקי הבניה שנפלו בתוך הגן. בדרך נס לא אירע אסון. (צילום: גד כספי)
תנופת הפיתוח הניכרת במושבה ניכרת כמעט בכל מקום ומנופים גבוהים הוצבו בסמוך לגנים וחששם של ההורים גבר לאחר שהבחינו כי המנופים מבצעים את עבודתם גם מעל גני הילדים.
הם פנו לרשות המקומית כדי להתריע על הסכנות שהתעוררו כתוצאה מכך.
היום בבוקר החשש של ההורים התממש והפך למציאות שרק בדרך נס לא נגרם אבון כבד.
נודע, כי המנופאי שביצע את העבודות והקבלן האחראי נעצרו ועוכבו לחקירה.
לאחר חקירה שנמשכה כמה שעות במשטרה הםשוחחרו בתנאים מגבילים.
קבוצת לוריאל ישראל ועמותת ״יוזמות עתיד״ פותחות לימודי הכשרה ליזמיות בעלות עסקים קטנים בישראל, המיועדת לנשים בעלות עסקים קטנים בתחום הביוטי מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, ומציעה הכשרה בניהול, שיווק ודיגיטל לצד ליווי ומנטורינג מקצועי, לחיזוק העסק והעצמאות הכלכלית. ניתן להגיש מועמדות עד 25 באוקטובר 2026. הנוכחים; אלי שגיב מנכ"ל לוריאל ישראל, נטשה אורותונוב - בוגרת התוכנית וצופית גורדון, מנכ״לית עמותת "יוזמות עתיד".
אמילי קופר ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הדמויות המסקרנות שיצאו מעולם הריאליטי בישראל. אחרי שהפכה לאחת הדמויות המדוברות בבית ״האח הגדול״, קופר ממשיכה להתפתח בכמה חזיתות במקביל לטלוויזיה, אופנה ומוזיקה. בשבוע שעבר כיכבה בפרק הראשון של ״דה וויס״, שסומנה כהבטחת העונה החדשה ע"י השופטים בפאנל, כשהגיעה לאודישן בו הצטרפה לנבחרת של נועה קירל. מייד לאחר האודישן המדובר הצטלמה לקמפיין אלדו. אמילי על הסט: "היה לי קשה מאוד לקרוא אחרי התוכנית את הטוקבקים, אבל בחרתי להתמקד באלו שפרגנו וחילקו אהבת חינם".
תערוכת היחיד של האמנית ענת בן עזרא, "עפה", מוצגת בימים אלה במתחם שדרות אלרוב ממילא בירושלים, באוצרותה של מיכל סדן. התערוכה, תינעל ב-15.11.26, מציגה פסלים מרשימים המעוגנים במסורת הפיסול הריאליסטי ומשלבים עוצמה, רגישות, תנועה והבעה. בן עזרא מפיחה חיים בחומר הדומם ויוצרת דמויות שלכל אחת מהן סיפור משלה, תוך חיבור בין המציאות היומיומית לעולמות של חלום, פנטזיה, רוחניות ודמיון. עבודותיה נעות על קו התפר שבין ריאליזם לפנטזיה ומתאפיינות בריבוי פרטים ומשמעויות ובשפה פיגורטיבית נשית ואישית. התערוכה מוצגת בשדרות אלרוב ממילא, רחוב יצחק קריב 6, ירושלים. לפרטים נוספים חפשו באתר של האמנית ענת בן עזרא.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!