מועצת פרדס חנה כרכור קיבלה השבוע פרס על ניהול תקין זו השנה הרביעית.
ראש המועצה, חיים געש, וגזבר ומזכיר המועצה, רן גלר קיבלו השבוע את הפרס המכובד בטקס בבנייני האומה בירושלים.
השבוע קיבלה מועצת פרדס חנה כרכור את פרס ניהול תקין, זו השנה הרביעית ברציפות במסגרת הטקס הארצי לרשויות מקומיות. הטקס אשר התקיים בבנייני האומה ירושלים, נערך במעמד שר הפנים, גלעד ארדן, מנכ"ל משרד הפנים, ד"ר שוקי אמרני ויו"ר מרכז השלטון המקומי, חיים ביבס.
ראש מועצת פרדס חנה כרכור, חיים געש, וגזבר ומזכיר המועצה, רן גלר קיבלו את הפרס בשם מועצת פרדס חנה כרכור הניתן לרשויות מצטיינות על ניהול ארגוני וניהול תקציבי תקין, אחראי ומאוזן.
פרס הניהול על שם חיים קוברסקי המוענק על ידי משרד הפנים בוחן את הרשות המקומית על פי קריטריונים שונים כגון: ניהול משאבי האנוש, מערך השירותים שניתן לתושבים וכן ניהול בתחום התכנון ובנייה. וועדת הפרס קבעה כי הוא ניתן לרשויות בזכות ניהול כספי תקין וניהול ארגוני תקין. הרשויות נבחנו על פי מדדים של ביצועים ויעילות אשר שוקללו ועל פיהם התקבלה החלטה לגבי הרשויות הזוכות.
השנה זכו בתעודה 86 רשויות מקומיות מכל רחבי הארץ.
מועצת פרדס חנה כרכור הינה חברה בפורום הרשויות האיתנות וכאמור הינה זוכת פרס ניהול כספי תקין לשנת הכספים 2010 , לשנת 2011 2012 וכעת גם, 2014- 2013. ההישגים הכספיים בולטים על רקע גירעונות קשים וחובות בהם עמדה המועצה רק לפני כעשור. לאחרונה סיימה המועצה גם את שנת 2014 באיזון תקציבי, זו השנה העשירית ברציפות.
ראש מועצת פרדס חנה כרכור, חיים געש: " אנו גאים ומברכים על המעמד המכובד. קבלת הפרס שנה רביעית ברציפות היא הכרה ארצית בהתנהלותה האחראית והקפדנית של המועצה המקומית הן ארגונית והן תקציבית. אנו פועלים לשמירה ולהגדלה של תקציב הרשות בכדי להמשיך ולפתח את המושבה, להשקיע במערכת החינוך, בתוכניות פדגוגיות, במועדונים לבני גיל הזהב בטיפות חלב ובכבישים חדשים, ברווחה ובקהילה, בתרבות וביצירה, בתחבורה ובתשתיות.
הצלחה זו עבורנו אינה ברורה מאליה היא תוצאה של תהליך הבראה ארוך וכואב אשר נמשך מספר שנים, במהלכו נדרשנו לצעדים כואבים ולא פשוטים על מנת להביא את הרשות לאיזון תקציבי. באמצעות ניהול אחראי ומושכל אנחנו ממשיכים ופועלים יום יום למען התושבים ולמען הצעדת המושבה קדימה. געש ביקש להודות לגזבר ולמזכיר המועצה, רן גלר על מקצועיות, אחריות ומסירות, על ניהול אגף הגזברות בהצלחה מרובה.
לדברי געש : " פרס ניהול תקין ופרס החינוך הארצי הם הכרה ממסדית, ארצית של הרשויות בהתנהלותה החיובית של הרשות המקומית על פי הנהלים הנדרשים ולמען התושבים. אנו מסתכלים קדימה! קבלת הפרסים הללו רק מחזקת את שאיפתנו ורצוננו להמשיך ולקדם את המושבה, להוביל את החינוך המצוין ולהפכו למצוין עוד יותר, לשמור על ההישגים היפים, על איזון תקציבי, על ניהול תקין, להמשיך להשקיע בפיתוח המושבה ובשגשוגה . "
גזבר ומזכיר המועצה, רן גלר, גלר ציין כי " אנו גאים להיות חלק מנבחרת מצומצמת של מועצות מקומיות העומדות בסטנדרטים שנדרשו לקבלת תעודה זו."
גלר הרחיב והתייחס לכך כי הפרס בוחן את הרשות במספר אספקטים וקריטריונים – אדמיניסטרטיביים, ביצועיים ובירוקרטיים בהם הקפדה על נהלים ועל מנהל תקין. הרשויות נבחנו על פי מדדים של ביצועים ויעילות אשר שוקללו ועל פיהם התקבלה החלטה לגבי הרשויות הזוכות. הישג ניהולי זה מתאפשר בין השאר הודות לעובדי המועצה המסורים, מנהלי ועובדי המחלקות והאגפים המשקיעים רבות כל אחד בתחומו על מנת לעמוד ביעדים ולהעניק שירות מיטבי לתושבים. ניהול תקציב המועצה מתבצע באחריות ובהקפדה יתרה על מנת לשמור על יציבות פיננסית והרחבה מתמדת של סל השירותים לתושב.
לדברי גלר: "זוהי השנה הרביעית בה הרשות מקבלת פרס ניהול תקין. האתגר בשמירה לאורך זמן על תקינות מנהלית, אדמיניסטרטיבית וניהול כוח אדם הינו מורכב וחשוב. אנו משקיעים בבסיס טוב, בנהלי עבודה תקינים ובשמירה על מנגנון בריא ויעיל, זוהי חשיבה ארוכת טווח המציבה יעדים אשר יאפשרו פיתוח המושבה תוך שמירה על יציבות ואחריות ניהולית גבוהה. בהיבט התקציבי אנו מצליחים לסיים את השנה באיזון תקציבי ללא ליקויים או ביקורת זו השנה העשירית ברציפות, ובתוך זאת להמשיך ולהשקיע תקציבים משמעותיים בכל תחומי החיים למען איכות חיי התושבים."
חיים געש. " אנו גאים ומברכים על המעמד המכובד. (צילום: דוברות המועצה)
בין ציפייה ואכזבה הורית, והיכולת להמשיך הלאה ביחד
מאת: טלי למדיאל, פסיכולוגית חינוכית מומחית מדריכה, שפ"ח נתניה...
פלאשנט לוקאלי | 4.9.2026
שנה חדשה עם מבנים חדשים
...
פלאשנט לוקאלי | 28.8.2026
נחנך פארק "הרי גרינטל – רכס הכורכר"
...
פלאשנט לוקאלי | 13.8.2026
אירוע קשה בנתניה: גבר התאבד בגינה ציבורית
...
פלאשנט לוקאלי | 10.8.2026
הסתיים קורס המנהיגות הסביבתית "אקולידר"
...
פלאשנט לוקאלי | 1.8.2026
מדברים על זה
מי מנהל את הרכוש ומי יורש אותו? ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.9.2026
הקמפיין נראה טוב אבל אף אחד לא זוכר אותו: איפה הקריאייטיב נכשל?
...
פלאשנט עסקים | 3.9.2026
מתי מותר למעסיק לפטר עובד חולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 29.8.2026
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
לאחר שהמראה החדש של גלית גוטמן זכה לחשיפה תקשורתית רחבה, ועורר באזז ברשתות החברתיות, נחשף המהלך שעומד מאחורי השינוי: קמפיין חדש למותג צבעי השיער אקסלנס קרם מבית לוריאל פריז. במסגרת הקמפיין, בהובלת אשת הטלוויזיה ואייקון הסטייל הישראלי גלית גוטמן, היא נפרדת לראשונה מזה שנים מהמראה הבלונדיני המזוהה עמה וחוזרת לגוון החום שליווה אותה בתחילת דרכה - צבע נעוריה.
פסטיבל האוכל של נתניה חגג בגדול בכיכר העצמאות והביא איתו ערב של טעמים, מוזיקה ואווירה נהדרת. רגע לפני העלייה לבמה תפסנו את סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, יחד עם סאבלימינל, באירוע שסיכם קיץ גדוש בפסטיבלים, הופעות ואירועים ברחבי העיר.
תערוכת יחיד של האמנית רותי סגל, "הכחול הגדול", תיפתח ב-10 בספטמבר בבית האמנים בתל אביב, באוצרותו של אריה ברקוביץ. התערוכה פורשת מבט על יצירתה לאורך השנים, כשהטבע ובמיוחד הים, השמיים והעצים, עומדים במרכזה. הצבע הכחול משמש כחוט המקשר בין העבודות, שבהן נעה סגל בין ריאליזם להפשטה. באמצעות משיכות מכחול רחבות וצבעוניות עזה היא מפרקת את נופי הטבע ומרכיבה אותם מחדש, כשהנוף הופך גם למרחב של זיכרון, רגש וגעגוע. התערוכה תוצג עד 3 באוקטובר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.