לאחר ביטול חוק מע"מ אפס, הזוגות הצעירים שהמתינו על הגדר חזרו בבת אחת למשרדי המכירות, ועמם התגברו הביקושים גם בקרב המשקיעים ומשפרי הדיור. בסוף השבוע התפרסמו נתוני משרד האוצר המבטאים את מה שהורגש לאחרונה בשטח ובמשרדי המכירות.
על פי נתוני הכלכלן הראשי במשרד האוצר עולה כי ברבעון האחרון של שנת 2014 נרשמה עלייה קיצונית של 33.8% בעסקאות הנדל"ן בחדרה.
גם אחוז הדירות שנרכשו בעיר להשקעה עלה ברבעון הזה והעמיד את העיר במקום הראשון בארץ עם 40.2% מכלל רכישת הדירות בעיר.
בסך הכול נרכשו ברבעון האחרון של שנת 2014 28,000 דירות בכל הארץ , שיא של 13 שנים ברכישת דירות חדשות וזינוק של 22% לעומת הרבעון השלישי של 2014.
גם בתחום היד השניה נרשמה עלייה של 14%.
אמירי פארק חדרה - הדמיית יום. (צילום: חברת ALL-I)
את הזינוק ברכישת הדירות ניתן היה לראות כאמור במשרדי המכירות בעיר, במיוחד בשכונת הפארק בחדרה שהקמתה נמצאת בשיאה בימים אלה, כאשר חלקה כבר מאוכלס, והתשתיות ברובן מוכנות.
חברת "אמירי גן" המקימה את פרויקט "אמירי פארק חדרה" בשכונת הפארק , מדווחת כי בחודשיים האחרונים נמכרו כ 20 דירות ובסך הכול מכרה החברה כ 100 דירות בפרויקט עד היום.
לדברי אלי ויצמן, מנכ"ל חברת INVIEW, המשווקת את פרויקט אמירי פארק חדרה של חברת אמירי גן: "בחודשיים האחרונים אנו רואים תנועה גבוהה של זוגות צעירים שחיכו לחוק המע"מ אפס, אשר לא יצא לפועל . הם ירדו מהגדר וצובאים את משרדי המכירות בשכונה ואיתם חלה עלייה גם בקרב משפרי דיור. אנו עדים לעלייה של כ 35% בכמות המתעניינים לחודש בממוצע במהלך החודשים האחרונים".
ויצמן מציין, כי מתעניינים רבים מגיעים מאזור כפר יונה ונתניה אל שכונת הפארק בחדרה, בעיקר זוגות ומשפחות צעירות בשל ההפרשים הגבוהים במחירי הדירות בין הערים הסמוכות. ויצמן אומר עוד: "הפרש המחירים בין נתניה לחדרה משמעותי מאוד. היום ניתן להשיג בפרויקט שלנו בשכונת הפארק דירת 4 חדרים של 108 מ"ר + 11 מ"ר מחסן דירתי במחיר של כ 1.2 מיליון שקלים. מחיר הנמוך ב 300,000 שקלים מדירות דומות בשכונת קריית השרון בנתניה למשל , שם דירות 4 חד' נמכרו באזור של 1.5 מיליון שקלים, ואף גבוה יותר.
לכך ניתן להוסיף את קיצור מרחקי הנסיעה בין הערים שקרב פיזית ותפיסתית את חדרה למרכז הארץ, בעיקר בזכות פתיחת כביש 9 והמחלף החדש של כביש 6 באזור המקצרים את מרחקי הנסיעה. לכך מתווספת הקמתו של מרכז אגרובנק בקריית ההיטק בכניסה לחדרה שייצר בעיר עוד אלפי מקומות תעסוקה חדשים, בילוי ומסחר".
פרויקט "אמירי פארק חדרה", בתכנון משרד אדריכלים גיורא גור, יכלול 550 יחידות דיור, והוא ממוקם במרכז שכונת הפארק. בפרויקט 7 מגדלים בני 18 – 20 קומות, בהם 70 יחידות דיור בכל אחד, ועוד 4 בניינים של 8 קומות כל אחד ובהם כ 40 יחידות דיור נוספות.
יחידת אופנוענים חדשה בנתניה
מועצת העיר אישרה הקמת יחידת אופנוענים חדשה – מענה מהיר, בין היתר בשל הקרבה לקו התפר וכן מתן מענה לאבטחת מוסדות חינוך בדגש על גני ילדים...
פלאשנט לוקאלי | 4.7.2025
נקודת כיבוי אש תוקם בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 19.6.2025
לתת מכל הלב בזמן מלחמה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.6.2025
יריד התעסוקה בחדרה יוצא לדרך
...
פלאשנט לוקאלי | 6.6.2025
מדברים על זה
בית המשפט קבע: מתמודד הנפש לא יחזיר שקל בגין ההלוואות שניתנו לו
...
פלאשנט לוקאלי | 6.7.2025
תאונת עבודה בשרות המעביד / המדינה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.7.2025
מדריך מעבר דירה באזור המרכז – איך מתמודדים עם הרחובות הצרים, החניה והעומס?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
הלוואה מהירה: איך לקבל החלטה חכמה גם כשהמצב לוחץ?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מה צריך לדעת לפני שקונים דירה בצפון?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 2.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 23.6.2025
מזרונים שבאמת ישפרו לכם את איכות החיים
...
פלאשנט עסקים | 19.6.2025
הספורטאים חוזרים להתאמן
שר התרבות והספורט מיקי זוהר ביוזמה לחידוש אימוני ספורטאים בווינגייט...
פלאשנט לוקאלי | 18.6.2025
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
עמותת זמן גליל מערבי חוגגת את פסטיבל "יוליארט": זו השנה השמינית בה חודש יולי הופך להיות מזוהה עם האומנות בגליל המערבי. שבת גלריות בסימן ''מלאכת הזמן - יצירה בין עבר לעתיד'', שבה ניתן לבקר ב-10 גלריות שונות – ללא תשלום! קונצרטיול "אקלקטיקו עכו": טיול וקונצרט בכנסיה בעיר שמחוץ לחומות, תערוכת "גאות ושפל" של האומנית הבינלאומית ורדה יתום בעכו העתיקה – הכניסה חופשית! שיח אמנית והדגמה "הומור, זיכרון, חמר" עם הקדרית והפסלת לוסי בשן-בראון, סדנת "סימני זמן" ליצירת שעוני קיר עם אפקט חלודה אומנותי, ערב ספרות ויין עם הסופר גיא פורת ביקב פלך, סדנאות והופעות לכל המשפחה ועוד המון אירועים חווייתיים. פסטיבל יוליארט – במהלך כל חודש יולי ברחבי הגליל המערבי. לפרטים מלאים על כל האירועים, באתר עמותת זמן גליל מערבי. תהנו!
יריד הספרים העצמאי חוזר לסופ"ש בסינמטק תל אביב: לאחר שנקטע בעקבות המצב הביטחוני, יריד הספרים העצמאי ישוב להתקיים בסוף השבוע: 4-5 ביולי בסינמטק תל אביב בחסות עיריית תל אביב יפו. שעות היריד ביום שישי בין 10:00 ל-17:00 ובשבת בין 10:00 ל-21:00. היריד יתקיים במבנה הסינמטק הממוזג, עם עשרות דוכנים של הוצאות עצמאיות, כתבי עת וספרים נדירים. לצד דוכני הספרים, יתקיימו אירועים חד פעמיים המפגישים ספרות, קולנוע, פילוסופיה ויצירה לכל המשפחה כמו שיחות, הקרנות, הרצאות וסדנאות שיחגגו את המילה הכתובה מכל כיוון. תהנו!
תערוכת יחיד: "רסיסי רגעים" - לאמנית נירית גלעד עובדיה. התערוכה אותה יצרה גלעד עובדיה, ברגישות מופלאה, עוסקת בלכידת הזמן ברמותיו המזוקקות ביותר. בציור היפר-ריאליסטי, כל פרט - ולו הזעיר ביותר - מקבל משמעות, וכל משיכת עיפרון או מכחול הופכת לשבריר מציאות. כך, הרגעים המונצחים כאן אינם רק זיכרונות, אלא פירוק מדוקדק של הזמן עצמו, עד לרסיסים קטנטנים של אור, מרקם ותנועה. גלעד עובדיה, תושבת קריית חיים, מציגה בתערוכה ציורים היפר-ריאליסטיים שתופסים את הרגעים הקטנים של החיים, עד רמת רסיס של אור או תנועה. לצד יצירות שלמות, אפשר למצוא גם קטעים נבחרים מתוך ציורים גדולים שמוכיחים שגם חלק קטן יכול להכיל סיפור שלם. התערוכה תוצג עד
ה- 15.7.2025 | אוצרת : מיכל סדן | הכניסה חופשית.
חגיגה אמיתית וכיף גדול בפארק המים שפיים: לאירוע פתיחת הקיץ שנערך לתושבי נתניה ביוזמת אגף שכונות, הגיעו אלפי נתנייתים שנהנו מיום שכולו כיף. סגן ראש העיר ים מאיר קרן נצפה חוגג יחד עם התושבים המרוצים שמחכים לאירוע הבא. אהבנו! קיץ שמח!