ניצולת השואה תמי לביא נפגשה עם התלמידים בתיכון חדרה
מירית אזרחי יום חמישי,
16 באפריל 2015, 20:57
שכבת כיתות י' בבית הספר התיכון פגשה את תמי לביא, אשת עדות מחיפה אשר סיפרה את סיפורה המצמרר ואיך חייה ניצלו לאחר שאמה מסרה אותה לנזירות.
תמי לביא, היתה תינוקת עם פרוץ מלחמת העולם השניה. אימה מסרה אותה לנזירות וכך ניצלו חייה. לימים, בתום המלחמה הועברה לבית יתומים שם התבשרה כי מצאו את אימה והיא מגיעה לקחת אותה לארץ ישראל.
תמי לא ידעה דבר על עברה וגם לא זכרה את אימה. היא האמינה שהאשה שבאה לאסוף אותה מבית היתומים היא אכן אימה - עובדה שהתבררה לימים כלא נכונה.
תמי סבלה שנים רבות מהאופן בו התייחסה אליה האישה שהתחזתה לאימה, כמו גם מקושי חברתי שלה כעולה חדשה.
תלמידי בית הספר התיכון בזמן הצפירה. (צילום: שלומי גבאי)
כעבור שנים רבות השתתפה תמי בתוכנית טלויזיה שבה סיפרה את סיפורה האישי ,וביקשה ליצור קשר עם מי שמזהה משהו מסיפורה ויודע פרטים נוספים על עברה.
להפתעתה קיבלה שיחת טלפון מבת דודתה שסיפרה לה על הוריה האמיתיים , אז גם גילתה ששמה האמיתי הוא מרגלית בלאס.
בעדותה ציינה תמי שהיא עצמה אינה יכולה להעיד על זוועות השואה. השואה הפרטית שלה התחילה אחרי המלחמה.
בנוסף כלל תלמידי בית הספר השתתפו בטקס יום הזכרון לשואה ולגבורה במעמד ראש העיר, צביקה גנדלמן. בטקס השתתפו תלמידי חטיבת הביניים בניהולה של רויטל מינג'רסקי.
לקראת סופו של הטקס עלתה משלחת בית הספר לפולין שמנתה כ 140 תלמידים. נציגות המשלחת קראו בפני הקהל קטעים מרגשים שכתבו ביומן המסע בזמן המסע בפולין.
נציגי המשלחת לפולין אשר חזר מהמסע בערב פסח, עברו בכל כיתות בית הספר ושיתפו את התלמידים בחוויותיהם מהמסע.
ראש העיר צביקה גנדלמן עם תלמידי תיכון חדרה בטקס יום השואה. (צילום: שלומי גבאי)
קבוצת לוריאל ישראל ועמותת ״יוזמות עתיד״ פותחות לימודי הכשרה ליזמיות בעלות עסקים קטנים בישראל, המיועדת לנשים בעלות עסקים קטנים בתחום הביוטי מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, ומציעה הכשרה בניהול, שיווק ודיגיטל לצד ליווי ומנטורינג מקצועי, לחיזוק העסק והעצמאות הכלכלית. ניתן להגיש מועמדות עד 25 באוקטובר 2026. הנוכחים; אלי שגיב מנכ"ל לוריאל ישראל, נטשה אורותונוב - בוגרת התוכנית וצופית גורדון, מנכ״לית עמותת "יוזמות עתיד".
אמילי קופר ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הדמויות המסקרנות שיצאו מעולם הריאליטי בישראל. אחרי שהפכה לאחת הדמויות המדוברות בבית ״האח הגדול״, קופר ממשיכה להתפתח בכמה חזיתות במקביל לטלוויזיה, אופנה ומוזיקה. בשבוע שעבר כיכבה בפרק הראשון של ״דה וויס״, שסומנה כהבטחת העונה החדשה ע"י השופטים בפאנל, כשהגיעה לאודישן בו הצטרפה לנבחרת של נועה קירל. מייד לאחר האודישן המדובר הצטלמה לקמפיין אלדו. אמילי על הסט: "היה לי קשה מאוד לקרוא אחרי התוכנית את הטוקבקים, אבל בחרתי להתמקד באלו שפרגנו וחילקו אהבת חינם".
תערוכת היחיד של האמנית ענת בן עזרא, "עפה", מוצגת בימים אלה במתחם שדרות אלרוב ממילא בירושלים, באוצרותה של מיכל סדן. התערוכה, תינעל ב-15.11.26, מציגה פסלים מרשימים המעוגנים במסורת הפיסול הריאליסטי ומשלבים עוצמה, רגישות, תנועה והבעה. בן עזרא מפיחה חיים בחומר הדומם ויוצרת דמויות שלכל אחת מהן סיפור משלה, תוך חיבור בין המציאות היומיומית לעולמות של חלום, פנטזיה, רוחניות ודמיון. עבודותיה נעות על קו התפר שבין ריאליזם לפנטזיה ומתאפיינות בריבוי פרטים ומשמעויות ובשפה פיגורטיבית נשית ואישית. התערוכה מוצגת בשדרות אלרוב ממילא, רחוב יצחק קריב 6, ירושלים. לפרטים נוספים חפשו באתר של האמנית ענת בן עזרא.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!