עלילות עד המדינה והאחים העבריינים מחדרה. טעות או איום?
שלומי גבאי יום שישי,
28 באפריל 2017, 08:15
משטרת חדרה עצרה השבוע עבריין מוכר בן 21 תושב העיר לאחר שעל פי החשד איים באמצעות הטלפון על סוכן משטרתי לשעבר שהפליל לפני כמה שנים עבריינים כבדים רבים בדרום הארץ ונאלץ לעבור להתגורר בחדרה, אחיו של העבריין מרצה עונש מאסר לאחר שהורשע בירי לעבר הסוכן ואביו לפני 10 חודשים בעקבות סכסוך ביניהם
תחילת הסיפור לפני כשנה לערך אז על פי כתב האישום שהוגש ע"י פרקליטות מחוז חיפה כנגד האח היורה בן ה-26 הטרידו שני האחים וחבריהם ללא כל סיבה במספר הזדמנויות את הסוכן המשטרתי לשעבר בכך שכאשר נתקלו בו ברחוב צעקו לעברו "שוטר מניאק", "אתה סמוי" ועוד.
ביום 21/6/16 בשעות הצהריים עבר הסוכן המשטרתי עם חברתו ליד ביתם של האחים ואלו קיללו אותו ואף השליכו לעברו אבנים,
הסוכן רץ לביתו הקרוב לקח מהמטבח שני סכינים ורץ לעבר ביתם של האחים, חברתו התקשרה באותו רגע לאביו של הסוכן וסיפרה לו על כוונות בנו, האב התקשר למכשיר הטלפון הנייד של בנו והורה לו להמתין לו במקום שהוא נמצא, האב הגיע עם רכבו והשניים נסעו יחד לעבר ביתם של האחים בשכונת פאר בעיר.
כאשר הם התקרבו עם רכבם לבניין בו מתגורים האחים שלף האח הבוגר אקדח וירה לעברם 4 כדורים, כדור אחד פגע בשמשה הקדמית של הרכב, השני במושב הנהג, השלישי בפגוש הרכב והכדור הרביעי נחת בחצר בניין סמוך בו שיחקו ילדים באותה עת.
הסוכן המשטרתי התקשר באותו רגע למשטרת חדרה והזעיק את השוטרים תוך שהוא מספר לפרטי פרטים מי בדיוק ירה בו.
למקום הגיעו כוחות משטרה גדולים שהחלו לאסוף ממצאים מן הזירה ולנסות לאתר את האחים וחבריהם שנמלטו מן המקום.
כעבור זמן קצר עצרה המשטרה את האחרים וחבר נוסף שלהם בקרבת ביתו של עבריין אחר בחדרה שם דאג האח היורה להחליף את בגדיו ולטשטש ראיות נוספות. השלושה נעצרו ובחקירתם שמרו על זכות השתיקה, בעימות שערכה המשטרה בין הסוכן המשטרתי לבין האח הבוגר החשוד בירי הטיח בו הסוכן כי הוא זה שירה בו ובאביו וניסה לרצוח אותם תוך שהוא מחזיק את האקדח ביד שמאל ומקלל אותם.
עורכי הדין שי לוי (מימין), צחי מצרי וגיא מימון (צילום: שלומי גבאי)
לאחר מספר ימים שוחררו האח הצעיר וחברו וכתב האישום נגד האח היורה הוגש לבית המשפט המחוזי בחיפה בגין חבלה בכוונה מחמירה, ירי בשטח בנוי והחזקת נשק. מעצרו של הנאשם הוארך עד לתום ההליכים המשפטיים כנגדו וההגנה ניהלה משפט הוכחות תוך שהנאשם מכחיש את המיוחס לו וטוען לחפותו.
כאשר עלה הסוכן המשטרתי על דוכן העדים החלה ההצגה באולם השופט המחוזי פורת, במהלך הדיונים הסוערים היו לא פעם חילופי דברים קשים בין עו"ד שי לוי סניגורו של הנאשם לבין הסוכן, כך למשל באחת הישיבות איים לכאורה הסוכן על העו"ד שמצידו ענה לו "אני לא רואה אותך ממטר, תתקדם".בחקירה הנגדית הופתע הסוכן לדעת ששיחותיו הוקלטו באפליקציה של מכשיר טלפון אחר (של אביו) עמו שוחח, וכך שקריו נתגלו ונחשפו.
השופט המחוזי פורת נאלץ להרגיע את הרוחות ואף הזהיר את הסוכן המשטרתי לבל יבזה את בית המשפט שכן הוא יעצור אותו ויחייב אותו בהוצאות. לבסוף ולאחר מו"מ מפרך בין הפרקליטות לבין עורכי הדין של הנאשם שי לוי, גיא מימון וצחי מצרי גובשה עיסקת טיעון מקלה לנאשם שלו עבר פלילי כבד והרשעות רבות שבגינן ריצה למעלה מ-10 שנות מאסר שלפיה הוא ירצה 14 חודשי מאסר בפועל מיום מעצרו, בית המשפט קיבל את עיסקת הטיעון וגזר את דינו של הנאשם.
כאמור בתחילת השבוע התקבלה שיחת טלפון במכשיר הנייד של הסוכן ובה נאמר לו: "בלד( זונה) אל תדאג אנחנו לו שוכחים כלום",
הסוכן המופתע שזיהה את האח הצעיר ניגש מיד לתחנת משטרת חדרה והגיש תלונה. האח הצעיר התייצב לחקירה ובשונה מחקירותיו הרבות האחרות בהם שמר על זכות השתיקה ולא פצה את פיו הפעם בחר לענות על שאלות החוקרים וטען כי אכן התקשר לטלפון של המתלונן אולם זה היה בטעות ומיד שהבין עם מי הוא מדבר הוא ניתק את השיחה מבלי שאיים על הסוכן.
האח הצעיר נעצר ובית המשפט האריך את מעצרו עד לשעות הערב באותו יום ולאחר מכן שוחרר למעצר בית בבית קרוביו בתל אביב למשך 48 שעות שבסיומן שב לעיר ונאסר עליו ליצור כל קשר עם הסוכן המשטרתי.
עורכי הדין שי לוי, גיא מימון וצחי מצרי המייצגים את הנאשם: "הסוכן הסמוי נחקר נגדית במספר ישיבות הוכחות בבית המשפט. שקריו נחשפו לגמריי ונדמה היה שהאיש חי בעולם שכולו שקר וכזב. הסמוי הופתע כשהוטחו בפניו ראיות חותכות שנצברו על ידי ההגנה החושפות את מעלליו ואת עלילותיו. בית המשפט המחוזי קיבל את הסדר הטיעון המקל מאד עם הנאשם אותו אנו מייצגים לאור הקשיים הראייתיים המשמעותיים שעלו בניהול הראיות בתיק. בושה למשטרת ישראל להפעיל סוכנים סמויים כשאמירת האמת זרה לאישיותם המפוקפקת גם כך".
עו"ד שי לוי המייצג את האח החשוד באיומים: "שיחת הטלפון שמקורה בטעות במספר הפכה לאייטם ובו איומים ברצח מבחינת הסוכן הסמוי. לא דובים ולא יער, השקרן לא מפסיק לשקר. גם על שוטרי תחנת חדרת ומפקדיהם העליל שקרים ובדיות וייחס להם עבירות פליליות. לא בכדי, בית המשפט שחרר את אחיו של הנאשם כבר בדיון הראשון בעניינו".
מרכז סוזן דלל: מה עושים בשבת - מופעים לילדים.ות ולכל המשפחה עם מיטב היצירה הישראלית העכשווית והרבה מקום לדמיון והשראה. המופע הראשון בסדרה: סבתא סורגת - אנסמבל תוצרת בית. הצגה בחרוזים סרוגה ביד, זוכת פרס השחקנית ועיצוב בפסטיבל חיפה הבינ״ל להצגות ילדים. ביום שבת 10 בינואר בשעה 11:00 אולם ירושלמי, מרכז סוזן דלל - למידע ורכישת כרטיסים: באתר מרכז סוזן דלל. תהנו!
מנחת הטלוויזיה יעל גולדמן, בעלה השחקן אורי פפר ושלושת הילדים, בילו חופשה משפחתית במלון גליליון, כדי לחגוג לבת הבכורה עמונאל 14 חורפים. גולדמן פגשה את ארז משה, מנכ"ל המלון וסיפרה לו שבימים אלה היא משיקה פוטקאסט חדש שלה עם ברכה ליבי שילט, בשם: "התל-אביבית והרבנית", בנושא זוגיות, משפחה, אהבה וקריירה. ומתכננת לעמנאול הפתעה נוספת ליום הולדת 14 נסיעת בנות מעבר לים.
2. החורף הגיע לפארק המעיינות והעמק מתעורר לחיים: לרגל פתיחת העונה, הפארק משיק סדרת סיורי חורף מודרכים ברכבי גולף, המציעים שלוש חוויות ייחודיות המשלבות טבע, למידה והנאה משפחתית במרחבים הירוקים והפתוחים של הפארק. הסיורים מיועדים למשפחות עם ילדים, זוגות ומבוגרים, ומאפשרים לגלות את העמק בשיא יופיו החורפי. חפשו סיוריום בפארק המעיינות.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!