"עיריית חדרה הטעתה אותנו והותירה אותנו במצב קשה", טענו הורים שילדיהם לא ישתלבו השנה בצהרונים למרות שהובטח להם. הרצף החינוכי, מה שאמור היה להיות הצלחה הפך במהרה לאכזבתם של הורים רבים ברחבי העיר. העירייה: "הורים רבים הביעו נכונות לרישום לרצף החינוכי, אך בסופו של דבר לא רשמו את ילדיהם"
במהלך חודש מאי האחרון בישרה עיריית חדרה כי נרשמה הצלחה גדולה למהלך שיזמה העירייה בעניין הרצף החינוכי ואף הודיעה כי למעלה מ-1900 ילדים כבר נרשמו לתכנית. הרצף החינוכי, נועד להוזיל את מחירי הצהרונים בחדרה תוך הענקת מסגרת פדגוגית אחידה לכל ילדי העיר, תחת פיקוח של אגף החינוך. אולם מה שנראה תחילה כהצלחה מרשימה הפך עם הזמן לאכזבה גדולה של הורים רבים בעיר מאחר ולדבריהם העיריה לא טרחה לספר להם שרק חלק מהילדים יזכו להשתלב בתכנית.
"עיריית חדרה הטעתה אותנו והותירה אותנו במצב קשה", אמרו הורים לילדים שרשמו את ילדיהם לצהרונים והתברר להם שלא יפתחו. לדבריהם הבעיה התעוררה עת שקיבלו הודעה לפיה התבשרו כי הצהרונים שהיו אמורים להיפתח בגנים כפי שהובטח להם לא יפתחו וזאת בשל היענות נמוכה מצד חלק רחב מההורים שהעדיפו למצוא עבור ילדיהם פתרונות פרטיים.
במטרה למצוא פתרון חלופי למצב הבלתי צפוי אליו נקלעו ההורים הם החלו לפעול בניסיון להעביר את ילדיהם לאחד מהגנים בהם הוחלט בכל זאת להפעיל צהרונים אך לדבריהם, הם נתקלו בהתנגדות מצד העירייה בטענה כי ההרשמה בגנים כבר נסגרה ולפיכך לא ניתן כבר להעביר את הילדים.
ההורים שהעדיפו למצוא עבור ילדיהם פתרונות פרטיים
"נוצר מצב אבסורדי" אמרה פ' אם לילד, "יש גנים שבהם נפתחים צהרונים ובאותו אזור ישנם הרבה ילדים שלא מעוניינים להשתלב בו. לעומת זאת, ישנם גנים שבהם לא יופעל בכלל צהרון ובאותו אזור ישנם ילדים רבים שכן מעוניינים להשתלב בו. מדוע לא נעשתה התחשבות במהלך השיבוץ של הילדים לגנים לגבי אותם ילדים שזקוקים לצהרון. הבלגן הוא גדול, יש המון הורים מתוסכלים בכל חדרה לגבי הנושא הזה."
מעיריית חדרה נמסר בתגובה: "החל מתחילת הפרסום בנוגע לרצף החינוכי הובהר כי פתיחת מסגרת רצף חינוכי מותנית בהרשמת מספר מינימום של 25 ילדים. הורים רבים הביעו נכונות לרישום לרצף החינוכי, אך בסופו של דבר לא רשמו את ילדיהם. אגף החינוך עשה מאמץ מול כל ההורים בעיר לרישום לרצף החינוכי, כולל שליחת הודעות sms לכל ההורים לביצוע הרישום. בגנים שבהם הגיע מספר הנרשמים ליותר מ-10 ילדים, התקשר האגף לכל הורי הגן לעידוד ההורים לבצע רישום. כיום ישנם גנים שבהם מספר המעוניינים ברצף החינוכי עומד על 6-8 ילדים, ולמרבה הצער לא ניתן לפתוח מסגרת רצף עם מספר כה נמוך של ילדים. בקשות להעברה לגן שבו פועל רצף חינוכי, יבדקו בהתאם למקום פנוי בגן המבוקש".
בדיוק בימים אלה ובזמן מלחמה, לקראת חג הפסח מותג OP Collection משיק לראשונה חנות פופ-אפ בקניון עופר רמת אביב. לראשונה הושקה השבוע חנות פופ-אפ של המותג OP Collection מבית Ofir Production של אופיר אלסטר. הפופ אפ ייפעל בקומת הכניסה של קניון עופר רמת אביב למשך זמן מוגבל עד 18/3. מדובר בפעם הראשונה שבה המותג יוצא מהאונליין אל העולם הפיזי, עם חנות פופ-אפ חגיגית המציעה מגוון מארזים מעוצבים לקראת חג הפסח לצד כלי נוי ואקססוריז לבית. הקונספט של המותג מציע פתרון אירוח מהיר ונוח - “הפקה ב-5 דקות בקופסה אחת”. אופיר אלסטר, בעלת המותג OP Collection, מסרה: “אנחנו מתרגשים מאוד להשיק לראשונה חנות פופ-אפ פיזית לאחר ההצלחה הגדולה ברשת. היה לנו חשוב להביא את החוויה של OP Collection גם לעולם האמיתי ולאפשר ללקוחות לראות, להרגיש ולהתרשם מהמארזים מקרוב. לקראת חג הפסח יצרנו קולקציה חגיגית שמאפשרת לכל אחד לארח בקלות ובסטייל. ממש הפקה שלמה בחמש דקות בקופסה אחת״.