חדרה בעשירייה הראשונה בדירוג הרשויות האיתנות בישראל
ראובן יגיל יום חמישי,
11 באוקטובר 2018, 08:00
"דן אנד ברדסטריט" פרסמה את דירוג הרשויות המקומיות על-פי גודלן ובהתאם לאיתנותן הפיננסית. חדרה ממוקמת בעשירייה הראשונה בקרב הערים הבינוניות
על-פי דירוג הרשויות המקומיות לשנת 2018 שפרסמה "דן אנד ברדסטריט" ישראל, ממוקמת עיריית חדרה בעשירייה הראשונה של הרשויות המקומיות המדורגות על-פי איתנותן הפיננסית.
דירוג הרשויות המקומיות מבוסס על 5 פרמטרים המעידים על חוסנה הפיננסי והעסקי של הרשות המקומית. הדירוג מתבסס על נתוני העסקים במשק ממאגרי "דן אנד ברדסטריט" וכן על הנתונים הפיננסים של הרשויות אשר מפורסמים על-ידי משרד הפנים.
בעשירייה הראשונה בישראל (צילום: שלומי גבאי)
הפרמטרים לפיהם נקבע הדירוג הינם: עודף או גרעון בתקציב הרגיל; שיעור גביית ארנונה; דירוג סוציו-אקונומי; יחס תושבים לעסקים; שיעור מענקים לסך תקציב רגיל. הדירוג התבצע בהתאם לגודל הערים: ערים גדולות המונות יותר מ-200 אלף תושבים, ערים בינוניות המונות בין 50 עד 200 אלף תושבים, וערים קטנות המונות פחות מ-50 אלף תושבים.
רשימת הרשויות שפורסמה (צילום: דוברות העירייה)
חדרה נכללת בין הערים הבינוניות וממוקמת בעשירייה הפותחת מבין 28 הרשויות בסדר גודל דומה. על-פי הדירוג, חדרה נהנית מעודף תקציבי, מ-91 אחוזי גביית ארנונה, דירוג סוציו אקונומי 6, יחס של 10.6 תושבים לעסקים, ו-1.5 אחוז שיעור מענקים.
מאחר שהתקציב הרגיל משמש ככלי העבודה העיקרי של הרשות המקומית ומהווה את תוכנית העבודה השנתית מבחינה תקציבית, מעיד העודף התקציבי על איתנותה הפיננסית והתנהלותה הכספית של הרשות המקומית.
הפרמטר הבוחן את מספר התושבים ביחס למספר העסקים מעיד על רמת הפיתוח העסקי בעיר ועל אפשרויות התעסוקה בה. ככל שהיחס נמוך יותר התוצאה טובה יותר ומעידה על מספר גבוה יותר של עסקים בעיר פר תושב.
פרמטר המענקים מתייחס למענקים הניתנים על-ידי משרד הפנים, כגון מענק ניהול כספי תקין, מענק איזון ועוד. יחס המענקים לסך התקציב הרגיל בוחן אילו רשויות נזקקות למענקים ולאילו רשויות הכנסות עצמיות גבוהות מספיק ולכן אינן נזקקות למענקי הסיוע.
לדברי סמנכ"ל הפיתוח העסקי בחברת "דן אנד ברדסטריט" ישראל אפרת שגב, דירוג הרשויות המקומיות מעיד על חוסנה הפיננסי של העיר ואפשרויות התעסוקה לתושבים בסביבתה. הערים המשגשגות הן אלו הנהנות מקרבה למרכז ומנגישות גבוהה לתשתיות, השכלה, ותעסוקה, אשר מסייעים ליציבות העסקים בהן, לפיתוח העירוני ולרמת החיים של התושבים.
"דן אנד ברדסטריט" ישראל היא חברה בת של החברה הבינלאומית. החברה מנתחת ומדרגת את כלל העסקים והחברות בישראל ומספקת מידע פיננסי על בסיס מאגר המידע הגדול מסוגו, על-פי קשת רחבה של פרמטרים, כגון גודל חברה, שיוך לענף, מחזורי הכנסות, רמת סיכון, מיקום גאוגרפי וכדומה.
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
פלאשנט עסקים | 17.9.2025
מתן גיא מגלה לכם עולם עסקי חדש
...
פלאשנט עסקים | 17.9.2025
מגשים לאירועים – הדרך הכי קלה שיש לארח אנשים
...
פלאשנט עסקים | 16.9.2025
איך לגלות בזמן אמת טיסות זולות?
...
פלאשנט עסקים | 14.9.2025
שלא יעבדו עליכם!!
...
פלאשנט לוקאלי | 12.9.2025
הבית החכם נכנס גם לחדר הרחצה – מקלחונים בהתאמה אישית בעידן הטכנולוגי
...
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".