לראשונה בישראל: רחוב על שם ילדי תימן החטופים בחדרה
ראובן יגיל יום ראשון,
14 באוקטובר 2018, 07:00
בעקבות החלטתה של עיריית חדרה הוצב השלט המכריז על רחוב "ילדי תימן החטופים", להנצחת אחת הפרשות העגומות בתולדות המדינה
בחדרה הוצב השלט המכריז על רחוב "ילדי תימן החטופים", ובכך הפכה עיריית חדרה לרשות המקומית הראשונה שהחליטה ואף יישמה קריאת רחוב על-שם אחת הפרשות העגומות בתולדות ישראל. בקריאת הרחוב מעניקה העירייה הכרה עירונית בילדים החטופים ומשפחותיהם.
על-פי המלצת ועדת השמות העירונית הוענק השם "ילדי תימן החטופים" לדרך הרכבת, הכביש המוביל אל תחנת רכבת מערב ואל יער חדרה, שם נחגגת מדי שנה התימונה המסורתית של יוצאי תימן. כזכור, ההחלטה על קריאת הרחוב התקבלה בעקבות בקשה שהגיש ארגון "ילדי תימן" בישראל בשם רבים מהורי הילדים החטופים.
רחוב "ילדי תימן החטופים" (צילום: דוברות העירייה)
יו"ר הארגון אבנר פרחי מחדרה: "כידוע, מאות ואלפי תינוקות נחטפו בשנות ה-50 מהוריהם ונמסרו לאימוץ. מרבית התינוקות היו בני עדת תימן. ועדות החקירה שקמו גרסו שמרביתם נפטרו בתקופה שלאחר הוצאתם מחזקת הוריהם. פרשה ידועה זו, החוצה עדות בכל עם ישראל, אינה מונצחת כלל. אני חושב שכיום, לאחר 67 שנים, חובה עלינו לתקן את המעוות, ואם כבר לתקן, חשוב שזה יתחיל בעיר חדרה הקשורה לפרשה בהיבטים רבים, חלקם פורצי דרך בחשיפת הפרשה".
ועדת השמות העירונית נענתה לפנייה וקבעה כי אכן יש מקום להנציח את הפרשה ואת הילדים אשר עד היום הזה אין הוריהם יודעים מה עלה בגורלם.
בעירייה מבהירים כי, "בחדרה תושבים רבים יוצאי תימן, אשר באופן אישי עברו את הטרגדיה המטלטלת של היעלמות אחד מילדי המשפחה. הנצחת ילדי תימן החטופים היא צעד ראשון בדרך לצדק היסטורי. הגיע הזמן שכתם זה, החמור ביותר בתולדותיה של מדינת ישראל, ייזכר לעד, ומדינת ישראל תיקח על עצמה אחריות בדבר היעלמותם של הילדים. אנו מקווים שההכרה העירונית בפרשה, תביא הקלה מסוימת למשפחות".
מאז ההחלטה על קריאת הרחוב קיבלה עיריית חדרה שבחים רבים על היותה הרשות המקומית הראשונה שקוראת רחוב על-שם ילדי תימן החטופים.
🚨 בעוד יומיים זה קורה 🚨 נועה קירל מגיעה לנתניה, ואתם באמת לא רוצים להישאר בחוץ. 🔥 זה הולך להיות אחד הערבים הכי גדולים של הקיץ, האנרגיות והאווירה שכולם ידברו עליה.
⏳ *הכרטיסים האחרונים ב-25 שח מחכים לכם.*
אל תגידו אחר כך "חבל שלא קנינו".
🎟️ לרכישת כרטיסים:
https://tickchak.co.il/109237
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.