בית המשפט המחוזי בתל אביב גזר היום (חמישי) 4.5 שנות מאסר על תושבת חדרה בת 62 שהורשעה בגרימת מותה ברשלנות של לאה חולדרוב ז"ל בת 49 במותה לאחר שפגעה בה עם רכבה והפקירה אותה לאחר הפגיעה. התיק טופל על ידי עו"ד רונית דוד מפרקליטות מחוז תל אביב פלילי
התאונה הקטלנית אירעה בצומת סביון לפני כשנה. ביום שני באותו השבוע במהלך שעות הערב פגע רכב הנהוג בידי תושבת חדרה בת 62 בהולכת רגל בת 49 שחצתה את הכביש במעבר חציה. הנפגעת, אם לשישה, פונתה במצב אנוש לבית החולים תל השומר כשהיא מונשמת בעוד שהרכב הפוגע עזב את המקום.
בעקבות פעולות חקירה מאומצת של בוחני התנועה של מחוז ת״א, הצליחו להתחקות אחר הרכב הפוגע ותוך פחות מ 48 שעות עצרו את נהגת הרכב, תושבת העיר בת 62.
חובש רפואת חירום רכוב על אופנוע מד"א אייל עטיה שהוזעק לזירה סיפר באותו הערב: "על הכביש סמוך לתחנת הדלק שכבה אישה כבת 50 מחוסרת הכרה עם חבלת ראש מדממת קשה. יחד עם צוות הניידת טיפול נמרץ שהגיע למקום הענקנו לה טיפול רפואי שכלל עצירת דימומים, קיבועים והנשמה והיא פונתה במהירות לבי"ח תוך המשך טיפול רפואי מציל חיים שמצבה קריטי."
זירת התאונה בסביון (צילום: דוברות מד"א)
על פי גזר הדין, הנאשמת נהגה במכוניתה ופגעה במנוחה בשעה שחצתה בהליכה מעבר חצייה, בנסיעה רצופה, לא האטה בשום שלב לפני מעבר החצייה ופגעה בעוצמה רבה במנוחה.
בית המשפט קבע כי לבד מהחובה להאט ולעצור לפני מעבר החצייה, לא היתה כל מניעה שהנאשמת תבחין בהולכת הרגל מבעוד מועד וכי הנאשמת הבחינה לראשונה במנוחה רק כאשר היתה על מכסה המנוע של מכוניתה.
בית המשפט קבע כי רמת הרשלנות שהפגינה הנאשמת היתה ברף העליון וכי לאחר הפגיעה במנוחה המשיכה בנסיעה כאשר המנוחה מוטלת בצד הדרך, עצרה עשרות מטרים מהמקום כי חשה ברע והקיאה ולאחר מכן המשיכה בשגרת יומה.
הנאשמת לא עצרה במקום התאונה, לא הזעיקה עזרה ולא הודיעה למשטרה על מעורבותה בתאונה. בחלוף 24 שעות נעצרה הנאשמת בביתה הודות לחקירה מאומצת של המשטרה.
השופט ציון קפח שדן בתיק קבע בהחלטתו: "יש להביא נתון נוסף משמעותי המטה את הכף לחובה. תופעת הפקרה לאחר פגיעה הפכה למרבה הצער לחיזיון נפרץ במקומותינו. יש אפוא לצעוד במתווה שנקבע בסעיף 40 ז' לחוק העונשין המורה לנו להביא במניין השיקולים את הצורך בהרתעת הרבים".
על הנאשמת הוטלו 4.5 שנות מאסר, מאסר על תנאי, פסילה רשיון הנהיגה למשך 15 שנים ופיצוי למשפחת המנוחה בסך 70,000 שקלים.
בדיוק בימים אלה ובזמן מלחמה, לקראת חג הפסח מותג OP Collection משיק לראשונה חנות פופ-אפ בקניון עופר רמת אביב. לראשונה הושקה השבוע חנות פופ-אפ של המותג OP Collection מבית Ofir Production של אופיר אלסטר. הפופ אפ ייפעל בקומת הכניסה של קניון עופר רמת אביב למשך זמן מוגבל עד 18/3. מדובר בפעם הראשונה שבה המותג יוצא מהאונליין אל העולם הפיזי, עם חנות פופ-אפ חגיגית המציעה מגוון מארזים מעוצבים לקראת חג הפסח לצד כלי נוי ואקססוריז לבית. הקונספט של המותג מציע פתרון אירוח מהיר ונוח - “הפקה ב-5 דקות בקופסה אחת”. אופיר אלסטר, בעלת המותג OP Collection, מסרה: “אנחנו מתרגשים מאוד להשיק לראשונה חנות פופ-אפ פיזית לאחר ההצלחה הגדולה ברשת. היה לנו חשוב להביא את החוויה של OP Collection גם לעולם האמיתי ולאפשר ללקוחות לראות, להרגיש ולהתרשם מהמארזים מקרוב. לקראת חג הפסח יצרנו קולקציה חגיגית שמאפשרת לכל אחד לארח בקלות ובסטייל. ממש הפקה שלמה בחמש דקות בקופסה אחת״.