מחשוב ענן מאפשר לנו לשמור קבצים על שרת מרוחק וכך חוסך את התלות בחומרה פיזית. מה זה אומר בפועל וממה צריך להיזהר? הנה כל הפרטים
מחשוב ענן, או באנגלית Cloud, מאפשר מתן שירותי מחשוב באמצעות מחשב מרוחק. במקום לשמור קבצים, תכנים, יישומים, סרטונים או תמונות על המחשב הפיזי או הטלפון הנייד שלכם ולדאוג שמישהו בטעות ימחק אותם, אפשר להעלות אותם לשרת שנמצא איפשהו בעולם ולגשת אליהם בכל רגע נתון.
כמות התכנים שאותם תוכלו להעלות לענן כמשתמש פרטי או בתור מנהל רשתות של ארגון וחברה תלויה בנפח השירות שתרכשו. רוב שירותי האחסון בענן יספקו לכם כמות סטנדרטית של 1-5 ג'יגה בחינם, ועל כמות גדולה יותר תצטרכו לשלם בנפרד. עם זאת, גוגל למשל נותנת 15 ג'יגה של אחסון בענן למשתמשי הדואר האלקטרוני ג'ימייל ושאר שירותי החברה, בעוד חברת האחסון דרופבוקס תציע לכם 10 ג'יגה כמסלול התחלתי ללא התחייבות.
מה זה ה-Cloud?
למה לכם ענן?
ה- Cloudחוסך למשתמשים כמוכם את הצורך ברכישה, אחסון וניהול של החומרה ומערכות המחשבים. התנאי היחיד לשימוש בענן הוא חיבור יציב לאינטרנט והשכרת חבילה שמתאימה לנפח הקבצים. הענן מצוין לגיבוי של תכנים חשובים וההתחברות אליו פשוטה בדיוק כמו התחברות לרשת החשמל.
הענן מאפשר למשתמש לשלוט על עוצמת המחשוב הנדרשת, להתחבר לכל שירותי המחשוב מכל מקום בלי מגבלה פיזית ולקבל שירותי גיבוי. אין צורך בשום סוג של רקע טכני כדי להשתמש בשירותי הענן ואתם לא אלו שאחראיים על תפעול, תחזוקה ואבטחה שלו.
כל אחד מאתנו יכול להשתמש בשירותים של מחשוב ענן, אך יש הבדל בין המשתמש הביתי, עסק קטן או ארגונים גדולים: בעוד משתמש ביתי מנצל את יתרונות הענן לגיבוי מסמכים ודואר אלקטרוני, העסק הקטן או הבינוני משלב בתוך מערך המחשוב שלו גם שרתים ושירותים תשתיתיים. לעומת זאת, ארגונים גדולים משתמשים בשירותי ענן שמתאימים לצרכים ספציפיים ולאופי הפעילות שלהם.
האם עלינו לחשוש מהענן?
ההצלחה של מחשוב ענן מביאה איתה כמה אתגרים שצריך להביא בחשבון כאשר מנסים לנבא איך ייראה העתיד. כמו תמיד, אף פעם לא כדאי לייצר תלות בשרת אחסון אחד בלבד, לא משנה כמה הוא מרוחק או מי מאבטח אותו. בנוסף, קשה לדעת מתי החברה שאחראית על אחסון התכנים שלנו תחליט לעשות בהם שימוש עוין, או מה יעלה בגורלה במקרה של פשיטת רגל או התנהלות רשלנית.
מצד שני, הענן כאן כדי להישאר אז כדאי שנתרגל אליו. הימים שבהם נאלצנו להחזיק כרטיס זיכרון פיזי לאחסון של תמונות ותכנים עומדים לחלוף סופית מהעולם, כי מחשוב הענן מחליף אותם בהצלחה יתרה. מרגע זה והלאה עלינו רק לדאוג לניהול טוב יותר של שירותי הענן ולהגברת המודעות בקרב הציבור הרחב.
לוסי איוב מכתיבה את הקצב: הברלט שגנב את ההצגה. מי שצפה בשבוע שעבר בפרק של רוקדים עם כוכבים לא יכול היה לפספס את הנוכחות המרשימה של המנחה לוסי איוב - וגם לא את הבחירה האופנתית שבלטה על המסך: חליפת טוקסידו שחורה בגזרה מחויטת ונקייה, עם טוויסט במרכז – ברלט תחרה של מותג ההלבשה התחתונה JACK KUB שהפך לאלמנט שמכתיב את כל הלוק. ניתן להשיג ברשת חנויות JACK KUBA.
רשת BBB פותחת את סניפיה למשלוחים ואיסוף עצמי בהתאם להנחיות פיקוד העורף- התפריט החדש שהושק בשבוע שעבר זמין כעת גם במשלוחים: בהתאם להנחיות פיקוד העורף לסגירת המסעדות לישיבה, סניפי רשת BBB יהיו פתוחים לפעילות במתכונת של משלוחים ואיסוף עצמי בלבד, בהתאם להנחיות ולהתפתחויות המצב הביטחוני בכל אזור ואזור. כחלק מהמאמץ להחזיר שגרה גם בימים מורכבים, ניתן להזמין גם את תפריט הקיץ החדש, שהושק רק בשבוע שעבר ומביא עמו מנות מפתיעות, עשירות בטעמים וייחודיות ל-BBB. שמרו על עצמכם. שיהיה בתאבון!
מלון דן כרמל אירח את השחקנית חני נחמיאס ויהודה אליאס שטיילו בחיפה וקפצו לביקור במלון. בן ינובר, מנכ"ל מלונות דן באזור חיפה ומנכ"ל דן כרמל ערך סיור במלון לחיים אוסדון (דוד חיים) שהתארח במלון והראה לו את הגינה החדשה במלון. חני נחמיאס שבדיוק הגיעה למלון הפתיעה את אוסדון במהלך הסיור בגינה של דן כרמל והצטרפה אליהם יחד עם יהודה אליאס. אורחי דן כרמל שראו את כל החבורה בגינה חשבו שתהיה הופעה למבוגרים של חני ויהודה ולילדים של ה-"דוד חיים", אבל בסוף כולם הסתפקו בסלפי עמם.