תושבי חדרה מקבלים יותר שירותים ומשלמים פחות ארנונה
מאת: רון איתן יום שישי,
9 במרץ 2018, 13:21
כך עולה מנתונים עדכניים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה כפי שפורסמו על ידה לאחרונה בקובץ הרשויות לשנת 2016. גנדלמן: "אנו מציבים את חדרה בעשירייה העליונה בדרוג ההגירה החיובית בישראל"
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה לאחרונה את דירוג הרשויות המקומיות על-פי גובה הארנונה שהן גובות ונמצא כי חדרה נמצאת במקום ה-17 מבין העיריות בישראל. הנתונים מתייחסים לנושאים רבים בקרב 255 רשויות מקומיות, עיריות, מועצות מקומיות ומועצות אזוריות, כולל מדד חברתי-כלכלי, דמוגרפיה, רווחה, מים, תחבורה, ועוד שורה ארוכה של נושאים. בין הנושאים שנבחנו היו גם חיובי הארנונה לשנת 2016, למגורים, למשרדים שירותים ומסחר, לקרקע תפוסה, לאדמה חקלאית, למגורים שאינם בשימוש ועוד.
גנדלמן. ארבע שנים ללא עליית תעריפי ארנונה בעיר
(צילום: באדיבות עיריית חדרה)
מהטבלה עולה כי חדרה ממוקמת במקום ה-17, וגובה הארנונה בה נמוך מהארנונה ברשויות רבות אחרות, ביניהן ירושלים, חיפה, גבעתיים, נתניה, פתח תקווה, בת ים, חולון, יהוד, נהריה, כפר סבא, רעננה ורשויות נוספות.
יצוין כי בארבע השנים האחרונות, מאז בחירת הנהלת העיר הנוכחית בראשות ראש העיר צביקה גנדלמן, לא העלתה עיריית חדרה את תעריפי הארנונה בעיר, למעט עליות של תוספת יוקר שאינן נתונות לשיקולי הרשות אלא נקבעות באופן חד צדדי על-ידי משרד הפנים.
ראש העיר צביקה גנדלמן, הביע שביעות רצון לנוכח הנתונים ואמר כי השירותים האיכותיים הניתנים לתושבי חדרה בכל תחומי החיים, לצד ארנונה סבירה, מושכים לחדרה תושבים חדשים רבים מכל רחבי הארץ ומציבים את חדרה בעשירייה העליונה בדרוג ההגירה החיובית לערים בישראל.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".