עפרה שחר- מחנכת בבית הספר גוונים זכתה באות המורה המצטיינת
מאת: רון איתן יום ראשון,
25 במרץ 2018, 08:14
שחר, תקבל את האות בטקס בבית הנשיא כחלק מחגיגות ה-70 למדינת ישראל, בו יוצגו המורים המצטיינים שנבחרו מרחבי הארץ
עפרה שחר משמשת כמחנכת בחטיבת הביניים שנים רבות, ומהווה דוגמא אישית בעבודתה החינוכית לכלל מחנכי ומחנכות חטיבת הביניים. מנהלת בית הספר זהר בין שימול ציינה כי לעפרה שחר דרך ייחודית משלה להגיע לליבם של התלמידים וההורים. היא מצליחה לפתח קשרים משמעותיים עם תלמידיה בשל היותה טעונה בערכים. בן שימול הוסיפה כי שחר היא בעלת יכולת מופלאה להביט קדימה ולייצר עבור תלמידיה את המחויבות והרצון להיעשות לאנשים צעירים טובים ועוד יותר ערכיים. המורות הנכנסות ללמד בכיתות החינוך של עפרה מעידות מדי יום ביומו על האקלים הנעים והמכבד השורר בכיתה.
בנוסף להיותה מחנכת, משמשת שחר גם כרכזת שכבה ומורה למקצועות ספרות, תנ"ך ואדם וחברה. ומשתתפת באופן קבוע בפורום ההנהלה ואף לוקחת על עצמה משימות לטובת כלל באי בית הספר. שחר ציינה לאחר קבלת ההודעה," אני אוהבת את ההוראה ולכן אני לא עוצרת כדי להגדיר במילים אג'נדות מפוארות או שליחות. אני באה מאהבה וכנות ואני חושבת שהתלמידים מרגישים את זה.
ראש המועצה האזורית מנשה אילן שדה," אנו מברכים את עפרה ואת בית הספר גוונים. הצוותים החינוכיים שלנו והתלמידים המצטיינים בערכיהם ובהישגיהם, אשר הובילו את משרד החינוך להכריז על המועצה שלנו כזוכת פרס החינוך הארצי בשנת הלימודים הנוכחית".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.