בטקס מרשים חגגה חדרה את יום הניצחון על גרמניה הנאצית
מאת: רון איתן יום חמישי,
17 במאי 2018, 06:26
בחדרה ציינו את יום הניצחון ה-73 של צבא בעלות הברית על גרמניה הנאצית, והדגישו את חשיבותו כיום לאומי במטרה שייזכר לדורות הבאים
יום הניצחון ה-73 על גרמניה הנאצית צוין בחדרה בטקס מרשים שהתקיים ברחבת יד לבנים, וכלל ברכות ודברי הוקרה לווטרנים וכן קונצרט שהוקדש ללוחמים ולוחמות מלחמת העולם השנייה.
בקונצרט נכחו נציגי משרד הקליטה, נבחרי ציבור, סגן ראש העיר הממונה על תיק הקליטה והאזרחים הוותיקים, מנכ"ל העירייה מר יעקב זיגדון, וטרנים ואורחים רבים נוספים.
חדרה חוגגת את יום הניצחון (צילום: דוברות העירייה)
יום הניצחון על גרמניה הנאצית נחגג השנה בסימן 70 שנה למדינת ישראל. ההיסטוריה הובילה לשילוב שני תאריכים חשובים יחד, הניצחון על גרמניה הנאצית וחגיגות יום העצמאות של המדינה. שני תאריכים אלו שלובים היסטורית אחד בשני ונחגגים בזה אחר זה. בטקס הודגש כי, "הפרק הזה בהיסטוריה העולמית ובהיסטוריה היהודית ראוי להיות חלק בלתי נפרד מהסיפור הישראלי, בעיקר בזכות העובדה שרבים מהחיילים והקצינים שלחמו למעננו חיים היום בינינו. גיבורים בשר ודם שהמדינה חייבת להעלות על נס".
הערב הוקדש ללוחמים ולוחמות צילום: דוברות העירייה
סיפורי מלחמת העולם השנייה וניצחון הצבא האדום על גרמניה הנאצית כולל גם סיפור גבורה יהודי. כחצי מיליון יהודים לחמו בשורות הצבא האדום בזמן מלחמת העולם השנייה, שליש מסך החיילים היהודים בכל הצבאות של חיילות הברית שלחמו בנאצים. מתוכם 167 אלף קצינים אשר רבים מהם זכו באותות גבורה.
יותר מ-200 אלף חיילות וחיילים מצאו את מותם בשדה הקרב ובמחנות השבויים. לדברי סגן ראש העיר: "הניצחון על גרמניה הנאצית הוביל להקמת מדינה ישראל. אילולא ניצחון זה, כנראה שלא היינו עומדים כאן איתנים וחזקים מתמיד, אוחזים בדגל והמנון משלנו. יום הניצחון חייב להיות יום לאומי, לא רק של המגזר הרוסי אל של אומה שלמה, חשיבותו צריכה לעבור מדור לדור".
יצוין כי בעיר חדרה היום מתגוררים כ-210 וטרנים מתוך אלפים בודדים שעודם בחיים במדינה כולה. מרביתם עברו את גיל 80, ורק בחודשים האחרונים הלכו לעולמם עשרה וטרנים שלא זכו לחגוג את יום הניצחון האחרון.
בשנים האחרונות נעשים מאמצים להפיכת יום זה ללאומי, כך שייזכר לדורות הבאים.
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.