עירונותם של הפקחים במעבר הגבול סמוך לברטעה הביאה לסיכול ניסיון הברחת ענק של כ-5,300 פאקטים של סיגריות מסוגים שונים וכ- 1.5 טון טבק לעישון שמקורם ברשות הפלסטינית
בית מכס מעברי גבול ברשות המסים והמועצה לענף הלול באזור הכפר ברטעה, הצליחו בפעילות אכיפה ממוקדת ומשותפת לסכל הברחת ענק של אלפי פאקטים של סיגריות מסוגים שונים וטון וחצי טבק לעישון מייצור מקומי פלסטיני, אותם ניסו להבריח לישראל בניגוד לחוק.
חוקרי מכס יס"מ מנר"מ איו"ש ומפקחי המועצה לענף הלול מחוז צפון, פעלו בשיתוף פעולה והצליחו, כאמור, למנוע הברחת ענק של כ- 53,000 חפיסות של סיגריות מסוגים שונים וכ- 1.5 טון טבק לעישון שמקורם ברשות הפלסטינית, אותם ניסה להבריח עבריין מוכר. ערך המסים עומד על כ- 1.7 מיליון שקל, המשאית והסחורה נתפסו וכנגד העבריין נפתחו הליכי חקירה.
הסיגריות והטבק שנתפסו (צילום: רשות המיסים)
על פי החשד, מדובר במשאית שעשתה דרכה מכיוון השטחים לכיוון ישראל, לשם מכירת הסיגריות והטבק בשוק השחור. במהלך הפעילות בוצע פעולות מעקב אחר המשאית החשודה , אשר בסופו של דבר הובילו לתפיסתה והיא הועברה אל מעבר הסחורות בשער אפרים.
אין זו הפעם הראשונה שבבית מכס מעברי גבול נתקלים בתופעת ההברחות הבלתי חוקיות של סיגריות משטח הרש"פ לישראל, מאמצי חקירה נמשכים כל העת על מנת לאתר מעורבים נוספים הקשורים להברחה.
עובדי בית מכס מעברי גבול עושים מאמצים רבים ומנהלים שיתופי פעולה נרחבים עם גורמים נוספים על מנת למגר תופעות אלו של הברחות בלתי חוקיות משטחי הרשות לישראל, שיתופי פעולה אלו מניבים פעמים רבות תוצאות מוצלחות.
תפיסת ענק זו מעידה על תופעה מדאיגה, הולכת וגוברת של ניסיונות מצד גורמים עבריינים להבריח סיגריות וטבק משטחי הרש"פ לישראל ללא תשלום מס כדין ומכירתם בשוק השחור.
פעילות זו באזור הכפר ברטעה, הינה חלק מתכנית עניפה וממאמץ מתמשך של רשות המסים כנגד עברייני מס והון שחור, במסגרת המדיניות להגברת פעילות האכיפה ולשיפור כושר ההרתעה, בין היתר ע"י קיום מבצעי שטח שמטרתם להביא לדיווחי וגבית מס אמת.
לרגל השקת GOLBARY CLUB קו חדש של בית האופנה גולברי, שעוצב בהשראת עולמות הטניס והפאדל, יוצא המותג בקמפיין רחב, לחשוף את הקולקציה החדשה של פריטים המשלבים מראה ספורטיבי מוקפד, סטייל נקי ונוכחות אופנתית עדכנית. את הקמפיין מובילה הפרזנטורית אילנית לוי, ולצידה משתתפות שגית רביבו ולאה ינאי, חלק מנבחרת השגרירות של המותג גולברי. הקמפיין יחשוף לראשונה את הקולקציה המציגה פרשנות חדשה למלתחת הקיץ.
ברכות לדניאלה אטיה, סגנית מנהלת בית החינוך הממ״ד אביחי, שנבחרה לאחת מ-50 המורים המצטיינים בישראל במסגרת תחרות "המורה של המדינה". הבחירה בדניאלה, שעליה המליצו תלמידים, הורים וצוותי חינוך, הביאה גאווה גדולה לנתניה. דניאלה הגיעה לישיבת המועצה בנתניה יחד עם בני משפחה הגאים והמאושרים. חבר מועצת העיר ואיש החינוך ים מאיר קרן, ברך את דניאלה ואמר שמהיכרות אישית עם המשפחה הוא לא מתפלא שיצאו ילדה כזו מוצלחת.
תערוכה מסקרנת במיוחד: דקל הררי פותח תערוכת יחיד חדשה בגלריית Global Art בתל אביב והופך עיתונים יומיומיים לאמנות חדה ובועטת. באמצעות חיתוך, צבע ושכבות של כותרות, הררי בוחן כיצד שטף המידע, החדשות והשגרה מעצבים את הזהות שלנו. במקום לקרוא ולזרוק, הוא מעניק לעיתון חיים חדשים - כאלה שמכריחים לעצור ולהתבונן. התערוכה “[dd/mmm/yyyy]” עוסקת במתח שבין מידע, הרגל וזעזוע שנשחק בתוך מציאות חוזרת. הררי, שמגיע דווקא מרקע עסקי, מתרגם כותרות, מלחמות ושגרה לדימויים עוצמתיים שנשארים בתודעה. הפתיחה ב-20.5 בתל אביב, והתוצאה מבטיחה הרבה יותר מקריאת בוקר שגרתית. אוצרות - מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 20.6.2026.
מותג האיפור KIKO MILANO קיים השבוע אירוע השקת LOVE FUSION סדרת מוצרי בייס ליין חדשה, שאליו הגיעו מאות מוזמנים ונהנו מצפייה בסרט ״השטן לובשת פראדה״ בהוט סינמה כפר סבא. בין האורחים שהגיעו להשקה: טליה עובדיה, ליה נגה, טל תמם, עידן ברוליה ועוד. היה שמח!