את שנת 2020 סיימה העירייה באיזון תקציבי, זו השנה השישית. שנת 2021 הוכרזה בחדרה כשנת חינוך. התקציב אושר ברוב של 16 חברי מועצת העיר שהצביעו בעד מול שני חברי מועצה שהצביעו נגד. שלומי ימין, מספר 2 ברשימתו של טל אליהו הצביע בעד
ברוב קולות אישרה מועצת העיר את תקציב העירייה לשנת 2021, העומד על 753,602,000 שקלים. על-פי הנחיית ראש העירייה צביקה גנדלמן הוכן התקציב מתוך הנחת עבודה שמשבר הקורונה יחלוף במהלך השנה, מרבית המגבלות יוסרו, וגביית ההכנסות העצמיות תהיה בדומה לשנה רגילה. ראש העיר הסביר בישיבת המועצה כי במידה ומשבר הקורונה לא יחלוף, יבוצעו התאמות בפעילות העירייה במהלך השנה בהתאם לנסיבות.
שנת התקציב 2021 הוכרזה כשנת חינוך, ולכן הנתח התקציבי הגדול ביותר הופנה לקידום בתחומי החינוך גם בהיבט הפיזי של בינוי ושיפוץ וגם בהיבט הפדגוגי. בין היתר מיועד תקציב החינוך להקמת קמפוס חופים, בניית בית הספר המכיל, שיפוצי עומק בבתי ספר, בניית ארבעה גנים מכילים, הקמת יחידה לקידום נוער, פתיחת המרכז ההוליסטי לגיל הרך, הקמת יחידות לחדשות ומצוינות, פתיחת מוזיאון הרפואה בטכנודע, מעבר משרדי אגף החינוך למבנה חדש ונגיש, ועוד.
ההצבעה על התקציב שאושר (צילום: דוברות העירייה)
סך הכל גדל התקציב השוטף של אגף החינוך ב-17 מיליון שקלים מתקציב 2020 ועומד על 211,701,000 שקלים. זאת בנוסף להשקעה בחינוך בלתי פורמאלי ובפעילות העשרתית, המרוכזת בעיקר באגפי אתו"ס (אירועים תרבות וספורט) שתקציבו עומד על 20,478,000, אגף נוצ"ץ (נוער צבא וצעירים) שתקציבו עומד על 4,375 שקלים, ופנאי העיר שתקציבו עומד על 12,483,000 שקלים.
מתוך הכרה בהשלכות של ההתמודדות עם הקורונה על תושבי העיר ולנוכח הגידול במספר המשפחות והתושבים שנקלעו למצוקה בעקבות הסגרים שהוטלו בגלל הנגיף, עלה גם תקציב הרווחה, והוא עומד על 128,415,000 שקלים.
התקציב של אגף שפ"ע על 102,956,000 מיליון שקלים. במסגרת הפעילות מתוכננת החלפת רכבי התפעול הייעודיים של מחלקות העירייה לכלי רכב חשמליים וחסכוניים יותר, החלפת תאורת הרחובות לתאורת לד חכמה וחסכונית (פרויקט בשיתוף החברה הכלכלית). כמו כן תוגבר אגף שפ"ע ב-350 אלף שקל בתקציב הפיתוח להתאמת הגינון לשנת שמיטה.
תקציב אגף אכיפה וביטחון עומד על 19,404,000 שקלים ומיועד, בין היתר, לתגבור האכיפה באמצעים טכנולוגיים, כולל הצבת מצלמות בעיר להגברת הביטחון וכן באזורים מועדים לעבירות בוטות במרכז העיר ומתן דוחות לעברייני חנייה וחזות העיר.
יצוין כי גם את שנת 2020 סיימה עיריית חדרה באיזון תקציבי, הישג ראוי לציון לנוכח הירידה בהכנסות בתקופת הקורונה. זו השנה השישית ברציפות שהעירייה מסיימת באיזון תקציבי ואף בעודף.
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.