שר הבריאות ביקר במרכז הרפואי הלל יפה ויצא עם בשורות חשובות לתושבי האיזור. מתן החיסון יורחב לכלל תושבי האזור מעל גיל 60, בהתאם להנחיות משרד הבריאות
שר הבריאות, יולי אדלשטיין, הגיע היום אחר הצהריים לביקור במרכז הרפואי הלל יפה. במהלך הביקור סייר בקומת הכנסים של בית החולים, שם מתקיימת במרץ, החל מהשבוע שעבר, פעילות מתן החיסון לנגיף קורונה, אשר נמשכת גם השבוע. במהלך הביקור הוחלט כי מתן החיסון יורחב לכלל תושבי האזור מעל גיל 60, בהתאם להנחיות משרד הבריאות.
התלוו לביקור חברי הנהלת המרכז הרפואי, אשר נתנו, איש איש סקירה נקודתית על התנהלות "מבצע החיסונים", החל משלב הרישום וכלה בהזמנה לתור. עוד שוחח השר אדלשטיין עם האחיות המחסנות ועם כמה מהמחוסנים ה"טריים".
השר אדלשטיין בסיור בהלל יפה (צילום: דוברות בית החולים)
במהלך הביקור הוחלט כי מבצע החיסונים יורחב משמעותית וצוות בית החולים יחל לתת חיסונים לכלל האוכלוסייה באזור, בהתאם להנחיות משרד הבריאות, דהיינו, לכל בני ה 60 ומעלה, זאת בתיאום מראש במוקד זימון תורים ייעודי.
כן ביקר השר במרכז לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית, שנחנך בבית החולים בתחילת דצמבר השנה והתרשם מהקמתו היעילה והמהירה כמו גם הלב החם והמסירות של הצוותים המטפלים
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.