אגף הרווחה של עיריית חדרה מפעיל מוקד קורונה היוצר קשר עם תושבים בימי הסגר, מתעניין בשלומם ומסייע להם במידת הצורך
אגף הרווחה של עיריית חדרה מפעיל מוקד קורונה היוצר קשר עם תושבים במהלך הסגר, בעיקר מבודדים וחולים מאומתים, כדי להתעניין בשלומם ולסייע להם ככל הניתן.
את מוקד הקורונה מאיישים עובדי המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות באגף הרווחה בעיריית חדרה, עובדות האגף, סטודנטים, חיילים וחיילות, המתקשרים למאות המאומתים והמבודדים בגל הקורונה האחרון.
בקשר עם התושבים (צילום: דוברות העירייה)
לדברי מנהלת המחלקה להתנדבות יונה מאור: "השיחות מתבצעות מתוך מטרה ליצור קשר עם התושבים ולעזור להם במידת הצורך. מדובר בקשישים בודדים ללא עורף משפחתי, משפחות שלמות שנמצאות בבידוד, חלקן או כולן חולות ואין להן עזרה מהמשפחה או מהקהילה, ותושבים נוספים. העזרה מתבטאת בראש וראשונה בשיחה כדי להראות שלעיריית חדרה אכפת, שיחה שמתקבלת בשמחה ובתודה, במילוי שאלון קצר ובעזרה הנדרשת: ערכות הפוגה לילדים, תווי קנייה ואף רכישת מוצרים למשפחות נזקקות".
את קניית המצרכים ושינועם לבתי התושבים מבצעים עובדי העירייה במסירות ובאחריות, ואת ערכות השי מארגנים ומשנעים במרכז הצעירים העירוני הפועל במסגרת אגף נוצ"ץ (נוער צבא וצעירים) של העירייה.
במקוד הקורונה מעדכנים כי בממוצה מתבצעות כ-150 עד 200 שיחות לחולים ומבודדים, כאשר את הפעילות מרכזת עו"ס קהילה יונית פינקלשטיין מאגף הרווחה.
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.