טור אישי: גנדלמן קורא לנשים החשות מאוימות לפנות לעזרה
מאת: מערכת פלאשנט שבת,
6 בפברואר 2021, 22:02
גנדלמן: "ככה סתם לרצוח אדם, נשמה, אישה שכל החיים עוד היו לפניה. עלינו לגלות אפס סובלנות לתופעה של אלימות במשפחה ובעיקר אלימות נגד נשים, שיותר מדי פעמים מסתיימת ברצח"
"זה היה ויכוח סתמי, אני לא יודע מה נכנס בי. זה היה ההסבר של הבעל שרצח השבוע את אשתו, דיאנה רז ז"ל. ויכוח סתמי. כמה זילות וסתמיות של חיי אדם, חיי אישה, אם ל-4 שנותרו יתומים מאם, ומאב שבוודאי יבלה את שנותיו בכלא.
ויכוח סתמי. ככה סתם לרצוח אדם, נשמה, אישה שכל החיים עוד היו לפניה. עלינו לגלות אפס סובלנות לתופעה של אלימות במשפחה ובעיקר אלימות נגד נשים, שיותר מדי פעמים מסתיימת ברצח.
הרצח האחרון חריג בגלל זהות הבעל, שוטר, איש חוק שאמור להגן על החברה, ובוודאי אינו אמור ללחוץ על ההדק נגד חפים מפשע, במקרה הזה נגד אשתו ואם ילדיו. אם אנשי חוק מזלזלים בחוק, מה יגיד הציבור? מה יגידו הצעירים? מה יבין מכך הדור הבא?"
"אין מקום לאלימות". צבקיה גנדלמן (צילום: שלומי גבאי)
"אנשי חוק אמורים להוות דוגמה. ואם זו הדוגמה הניתנת לציבור בישראל, אז אבדנו. אנו בעיריית חדרה עושים כל שביכולתנו כדי למנוע אלימות מכל סוג ובעיקר אלימות במשפחה. העירייה מובילה תוכניות הסברה ומניעה כבר מגיל תיכון, לחינוך ליחסים ללא אלימות, ותוכניות דומות גם לבוגרים יותר. כל זאת במטרה שהדור הבא יהיה אחר, מכיל, אוהב, שוויוני, לא אלים, לא מזלזל בחיי אדם, ובוודאי לא רוצח.
רק לאחרונה עלתה לכותרות שירה איסקוב שחיה ניצלו מרצח בזכות הערנות של שכנתה. אני קורא לנשים החשות מאוימות לפנות לעזרה. אני קורא לבני משפחה, לשכנים, לחברים, להיות ערניים ולהתריע כאשר הם רואים או חושדים שיש מי שסובלים וסובלות מאלימות במשפחה.
חובה עלינו לחנך ליחסי זוגיות שוויוניים, יחסים של אהבה וכבוד, יחסים שאין בהם מקום לאלימות. חובה עלינו כחברה להגן, להתריע, להיות ערניים, לגנות כל סוג של אלימות, ובעיקר למנוע את הרצח הבא."
לוסי איוב מכתיבה את הקצב: הברלט שגנב את ההצגה. מי שצפה בשבוע שעבר בפרק של רוקדים עם כוכבים לא יכול היה לפספס את הנוכחות המרשימה של המנחה לוסי איוב - וגם לא את הבחירה האופנתית שבלטה על המסך: חליפת טוקסידו שחורה בגזרה מחויטת ונקייה, עם טוויסט במרכז – ברלט תחרה של מותג ההלבשה התחתונה JACK KUB שהפך לאלמנט שמכתיב את כל הלוק. ניתן להשיג ברשת חנויות JACK KUBA.
רשת BBB פותחת את סניפיה למשלוחים ואיסוף עצמי בהתאם להנחיות פיקוד העורף- התפריט החדש שהושק בשבוע שעבר זמין כעת גם במשלוחים: בהתאם להנחיות פיקוד העורף לסגירת המסעדות לישיבה, סניפי רשת BBB יהיו פתוחים לפעילות במתכונת של משלוחים ואיסוף עצמי בלבד, בהתאם להנחיות ולהתפתחויות המצב הביטחוני בכל אזור ואזור. כחלק מהמאמץ להחזיר שגרה גם בימים מורכבים, ניתן להזמין גם את תפריט הקיץ החדש, שהושק רק בשבוע שעבר ומביא עמו מנות מפתיעות, עשירות בטעמים וייחודיות ל-BBB. שמרו על עצמכם. שיהיה בתאבון!
מלון דן כרמל אירח את השחקנית חני נחמיאס ויהודה אליאס שטיילו בחיפה וקפצו לביקור במלון. בן ינובר, מנכ"ל מלונות דן באזור חיפה ומנכ"ל דן כרמל ערך סיור במלון לחיים אוסדון (דוד חיים) שהתארח במלון והראה לו את הגינה החדשה במלון. חני נחמיאס שבדיוק הגיעה למלון הפתיעה את אוסדון במהלך הסיור בגינה של דן כרמל והצטרפה אליהם יחד עם יהודה אליאס. אורחי דן כרמל שראו את כל החבורה בגינה חשבו שתהיה הופעה למבוגרים של חני ויהודה ולילדים של ה-"דוד חיים", אבל בסוף כולם הסתפקו בסלפי עמם.