גנדלמן: "אתן גיבוי לכל מנהל שיחזיר את תלמידי חטה"ב ללימודים"
מאת: ראובן יגיל יום שני,
22 בפברואר 2021, 17:47
ראש עיריית חדרה שוחח עם מנהלי חטיבות הביניים והתיכונים ואמר כי יאפשר להם להחזיר את תלמידי חטיבות הביניים ללימודים למרות הנחיות הממשלה
ראש העיר צביקה גנדלמן קיים היום שיחות עם מנהלי חטיבות הביניים ובתי הספר התיכונים, והבטיח כי כל מנהל שיחליט להשיב את תלמידי חטיבות הביניים (כיתות ז'-י') ללימודים כיתר התלמידים בארץ, יזכה ממנו לגיבוי מלא.
מאז תחילת הקורונה היו תלמידי חטיבות הביניים היחידים שלא נכללו בקפסולות החזרה ללימודים בבתי הספר, וכבר כשנה הם שוהים בבתיהם ולומדים מרחוק באמצעות זום, מבודדים ומנותקים חברתית.
ראש העיר בזום עם מנהלי תיכונים (צילום: דוברות העירייה)
השבוע נפתחו בתי הספר בהחלטת ממשלה, שוב ללא תלמידי ז'-י', ובה בעת נפתח המסחר בארץ, מה שמאפשר לתלמידים להצטופף עם ציבור גדול במרכזים המסחריים במקום ללמוד בכיתות המקפידות על התו הסגול. בעקבות כך קיבלו ראש הרשויות העצמאיות (פורום ה-15) החלטה לאפשר למנהלי החטיבות להחזיר את תלמידי החטיבות לבתי הספר.
בדבריו למנהלים אמר גנדלמן: "אנו חשים כי שיקול הדעת אינו ענייני וכי תהליך קבלת ההחלטות אינו שקוף. זו תחושתי בימים אלה, כאשר מתקבלות החלטות על פתיחת המסחר והקניונים, בעוד שתלמידי כיתות ז' עד י' נותרים ללמידה מהבית, ללא קול ציבורי שייאבק עבורם".
ראש העיר אמר כי הוא מכיר את הקשיים שחווים בני הנוער בשנה האחרונה. "אני רואה את דיווחי השירות הפסיכולוגי ושומע את ההורים, ואת המורות והמורים, שמבקשים לצאת מהזום ולפגוש את התלמידים ואתכם המנהלים והמנהלות. להבנתי, הפגיעה הנפשית והחברתית המתמשכת במתבגרים ובמתבגרות היא חמורה יותר מהסיכון הבריאותי שבהחזרתם לבתי הספר".
לאור כל זאת, ולמרות החלטת הממשלה שלא להשיבם ללימודים, המליץ ראש העיר למנהלים להשיב את תלמידי החטיבות לבתי הספר, כמובן בתיאום עם צוותי ההוראה. ראש העיר הבהיר למנהלים כי ההחלטה להשיב ללימודים את תלמידי חטיבות הביניים היא שלהם, אך הדגיש כי יגבה כל מנהל שיעשה זאת. "איני בא לכפות אלא לגבות", אמר גנדלמן, "אני רואה בכם את המגדלור המנהיגותי החינוכי של חדרה, ואני בטוח כי גם לכם, כמוני, כואב שמערכת החינוך לא זוכה להיות בראש סדר העדיפויות, כפי שראוי שהיה".
עוד אמר כי אגף החינוך של העירייה כבר שוקד על ניסוח מסגרת עקרונות ומגבלות שיש לכבד, ואת ההדרגתיות הנדרשת והזהירות המתבקשת בחזרת התלמידים לספסל הלימודים.
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.