עיריית חדרה הייתה הראשונה להשתמש בתקופת הקורונה באפליקציית "חגי - לניהול חלוקת סלי מזון", וזכתה על כך בפרס הפרויקט המצטיין של השנה
עיריית חדרה זכתה בפרס הפרויקט המצטיין של השנה בתחרות "מצטייני המחשוב 2020" של קבוצת "אנשים ומחשבים", על אפליקציית "חגי – לניהול חלוקת סלי מזון בתקופת הקורונה".
האפליקציה שפיתח נועם הניג מיועדת לארגונים המחלקים סלי מזון למשפחות באמצעות מתנדבים, כאשר עיריית חדרה הייתה הראשונה להשתמש בה לאחר התאמות ייחודיות לצרכיה, ואחריה הצטרפו רשויות נוספות וכן פיקוד העורף אשר אימץ את האפליקציה כחלק ממערך חלוקת המזון בסגר הראשון.
בן-דיין והניג (צילום: באדיבות אנשים ומחשבים)
את הפרס עלו לקבל מנהל אגף מערכות מידע בעירייה דוד בן-דיין שהטמיע את האפליקציה בעיריית חדרה, ומפתח האפליקציה נועם הנינג.
מערכת חגי הינה כלי דיגיטלי מתקדם המנגיש במקום אחד את כל מערכת חלוקת המזון, זאת באופן שימושי, ידידותי למשתמש ומיושם בטלפון סלולארי חכם. האפליקציה מסייעת לחלוקת מזון באופן יעיל לאלפי אנשים, תוך ניווט באופן מיטבי וחלוקה מדויקת המביאה לצמצום כוח אדם הנדרש לחלוקת המזון ולשמירה על הנחיות התו הסגול.
בלשכת ראש העיר צילום: דוברות העירייה
את האפליקציה פיתח הניג לזכר אחיינו חגי איינמר, ותרם אותה לכל דורש ללא קבלת כל תמורה. על תרומתו זו אף קיבל את אות הנשיא למתנדב.
לדבריו, חגי שנפטר בינואר 2020 בגיל 23, תמיד היה בצד המעניק והתורם, עסק כל כולו בהתנדבות, נתינה וחיבור בין אנשים, ובכך היווה השראה לרבים.
עבור דוד בן-דיין, זו השנה השנייה ברציפות שמערכת שפעל להטמעתה בעירייה זוכה בפרס מצטייני המחשוב. בשנה שעברה פעל לפיתוח והטמעת יישומון TikTak, עליו זכתה עיריית חדרה בפרס מצטייני המחשוב IT AWARDS לשנת 2019 של קבוצת "אנשים ומחשבים".
התחרות מתקיימת זו השנה ה-17, כאשר השנה הוגשו 847 פרויקטים ב-11 קטגוריות. הפרויקטים הוגשו על-ידי ארגונים ממשלתיים, עיריות, כוחות הביטחון, מוסדות ממשלתיים, ארגונים מסחריים, בנקים, מוסדות רפואיים, חברות ביטוח, מוסדות להשכלה גבוהה ועוד. עיריית חדרה זכתה בפרס הפרויקט המצטיין בקטגוריית פרויקטי קורונה.
לאחר הטקס הוזמן בן-דיין ללשכת ראש העיר צביקה גנדלמן, שם הציג את הפרס בפני ראש העיר אשר שיבח את פעילותו להטמעת שירותים מקוונים בעיריית חדרה לטובתם ורווחתם של תושבי העיר.
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.