כחלק מהפעילות להגברת הבטיחות בדרכים, צובעת העירייה שלטי רצפה עם מסרים הקוראים להולכי רגל לגלות ערנות בבואם לחצות מעברי חצייה
עיריית חדרה באמצעות המטה העירוני לבטיחות בדרכים, ובהתאם למדיניות ראש העיר צביקה גנדלמן להגברת הבטיחות בעיר, מקדמת את מיזם "מדרכות מסבירות" שבמסגרתו מבוצעת בימים אלו צביעה של שלטי רצפה בסמוך למעברי חצייה.
המיזם בשיתוף הרלב"ד (הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים) ובהובלתו של מ"מ ראש העיר ניר בן- חיים הממונה על תיק בטיחות בדרכים בעירייה.
מסרים להולכי הרגל (צילום: דוברות העירייה)
מנתוני הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים כולה כי כ-35 אחוז מהנפגעים בתאונות דרכים במרחב העירוני בישראל הם הולכי רגל. בעקבות כך יצאה הרשות הלאומית בקמפיין "תסתכלו לי בעיניים" שמטרתו ליצור קשר עין עם הנהג על מנת לוודא שהוא רואה את הולך הרגל המתכנן לחצות במעבר החצייה.
בן חיים, נורדמן וליפשין צילום: דוברות העירייה
פרויקט "מדרכות מסבירות" מבוצע כעת ברחבי העיר, בעיקר בצמתים הסמוכים למוסדות החינוך וכן במרכז העיר בצמתים שתנועת הולכי הרגל בהם רבה, ובמעברי חצייה בהם ארעו תאונות דרכים.
לדברי ניר בן-חיים, "המיזם הוא עוד נדבך חשוב לצמצום תאונות הדרכים. אין ספק שיש בו נראות ובולטות לקראת מעברי החצייה, ולכן הוא פונה לכלל המשתמשים בדרך מילדים ועד מבוגרים".
מנהל המטה העירוני לבטיחות בדרכים נדב ליפשין, מוסיף כי רבים מהולכי הרגל חוצים כיום עם הטלפון הנייד ביד תוך כדי שליחת מסרונים כאשר ראשם לכיוון הקרקע. הסימון בסמוך למעברי החצייה גורם להם לראות את הסימון ולהרים את הראש כאשר הם חוצים במעבר חצייה. לדבריו, "אנו נדרשים להמציא את עצמנו מחדש בכל פעם במטרה לגרום להולך הרגל לעצור, להסתכל, להאזין, לבחון את התנועה בטרם יחצה את הכביש במעבר החצייה".
הצביעה מבוצעת בימים אלה, לקראת חופשת חג הפסח שבה תנועת הולכי רגל רבה יותר ברחובות העיר, אנשים יוצאים לרכישת מוצרים ומתנות, וחשוב שיעשו זאת בבטחה.
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.