ביום הבינלאומי לעובדים הסוציאליים קיימה עיריית חדרה טקס הוקרה לעובדים הסוציאליים של אגף הרווחה
עיריית חדרה ציינה את יום העובדים הסוציאליים הבינלאומי בטקס הוקרה לעובדיה הסוציאליים, שהתקיים ברחבה של אגף הרווחה העירוני במעמד ראש העיר צביקה גנדלמן, סגן ראש העיר והממונה על תיק הרווחה רומן גישר, מנהלת האגף זיוה היימברג, מנהלי מחלקות ועובדים.
עבודה סוציאלית היא מקצוע העוסק בבעיות חברתיות ובסיוע בהתמודדות איתן למשפחות, יחידים וקהילות. מטרת העבודה הסוציאלית היא לשפר את תפקודם האישי והחברתי של הפרט, המשפחה והקהילה בדרך של טיפול, שיקום, ייעוץ והדרכה. העבודה הסוציאלית מתבססת על ערכים חברתיים שלפיהם חברה חזקה צריכה לעזור לחלשים. העובדים הסוציאליים מייצגים, מתווכים ומטפלים באנשים הזקוקים לעזרה כדי לחזק אותם ולסייע להם להתמודד עם הקשיים שלהם.
הוקרה לעובדים הסוציאליים (צילום: דוברות העירייה)
אגף הרווחה של עיריית חדרה מעניק שירותים חברתיים לכלל שכבות האוכלוסייה, לאוכלוסייה נזקקת וכן גם לאוכלוסיות מבוססות כלכלית הנזקקות לשירותים בתחום צרכים מיוחדים, זקנה, גירושין, ועוד.
השנה האחרונה שהתנהלה בצל משבר הקורונה, הציבה את העובדים בפני אתגרים מורכבים במיוחד, כולל גידול של עשרות אחוזים בפניות וצרכים של משפחות במצוקה כלכלית, קשישים, חולים, ילדים ונוער במצבי סיכון, עלייה במקרי האלימות במשפחה ונגד נשים בפרט, ועוד. לכל אלה ויותר נדרשו לתת מענה, תוך עבודה מרחוק ותחת סגרים והגבלות, ועמדו בכל המשימות בהצלחה מעוררת הערכה. עיריית חדרה גאה להעלות על נס את העבודה האיכותית, המאומצת, המקצועית והמחוייבת של העובדים הסוציאליים בכל עת, ובעיקר בשנה זו.
לדברי מנהלת אגף הרווחה זיוה היימברג, "העובדים הסוציאליים באגף הרווחה נדרשים מדי יום להתמודד עם סוגיות מורכבות ואתגרים לא פשוטים. העבודה הסוציאלית היא בעלת מטען כבד ואחריות אישית רבה. שגרת העבודה עמוסה ולעתים קשה ביותר, אבל בכוח האמונה , המסירות והמקצועיות, פועלים העובדים הסוציאליים למען החוסן החברתי של הפרט המשפחה והעיר כולה".
ראש העיר צביקה גנדלמן בירך את העובדים הסוציאליים ואמר: "אין די ביום אחד כדי להוקיר את עבודתכם המאומצת והאמיצה בכל יום ויום, ואת תרומתכם המשמעותית לשמירה והגנה על המאזן החברתי בארץ ובמדינה, ולשיפור חייהם של אזרחים רבים. פעמים רבות מהווה עבודתכם לשון המאזניים בעתידם של אנשים, בין חיים בסיכון לבין היחלצות ממעגל האלימות, בין איבוד הדרך לבין יציאה לחיים חדשים, בין רעב לשובע, בין ייאוש לסיכוי, בין חיים ומוות. ביום הבינלאומי אני גאה להעלות על נס את עבודתכם האיכותית, מסירותכם ומחויבותכם לתושבים הנזקקים לשירותיכם, בכל השנה אך בעיקר בתקופה זו, ולומר לכם תודה בשמי ובשם כל תושבי חדרה".
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".