פארק נחל חדרה מוגדר אסור לרחצה על-פי חוק. בגלל נוכחות כרישים בשפך הנחל, גדל מספרם של מפרי החוק. העירייה הכריזה על אכיפה מוגברת
עיריית חדרה מגבירה את האכיפה על כניסה למים בפארק נחל חדרה, המוגדר כמקום אסור לרחצה על-פי חוק הסדרת מקומות רחצה, התשכ"ד-1964.
לאחרונה, בעקבות כרישים המגיעים לשפך הנחל, עוברים מבקרים רבים על החוק ונכנסים למים. יובהר כי הנחל אסור לרחצה בחוק, בגלל מספר סיבות וביניהן סכנה בריאותית ממים מזוהמים, וסכנה מזרמים חזקים בעיקר בשפך הנחל המתחבר אל הים.
סיור אכיפה בשפך הנחל (צילום: דוברות העירייה)
לאורך גדת הנחל הציבה העירייה שלטי אזהרה וסכנה נוספים לצד שלטים שכבר קיימים במקום, וזאת במטרה להבהיר חד משמעית שהמקום מסוכן ונאכף באופן קבוע. בנוסף הונחו צוותי הביטחון והפיקוח העירוניים להגביר את האכיפה, ואכן הדבר מתבצע בשיתוף פעולה עם השיטור העירוני, כולל מתן דוחות ועונשים כבדים לעוברים על החוק.
ראש עיריית חדרה: "נעשה הכל כדי למנוע ממבקרי הפארק להיכנס למי הנחל ולסכן את חייהם ואת בריאותם. אני מודע לכך שהכרישים בשפך הנחל מהווים אטרקציה, אך יש לקיים את החוק במלואו, ואפשר גם ליהנות מצפייה בהם מרחוק".
על מנת להיערך לאכיפה המוגברת יצא מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון לפארק הנחל עם צוותי הפיקוח והאכיפה העירוניים ועם אנשי השיטור העירוני, וביחד גיבשו תוכנית אכיפה בלתי מתפשרת.
במקביל לאכיפת החוק האוסר רחצה, הנחה ראש העיר את המנכ"ל לפעול מול רשות הטבע והגנים כדי לעבוד בשיתוף פעולה בהיבט ההסברתי להגנה על הכרישים, שהם חיה מוגנת ונאסר להתקרב אליהם ולהאכילם.
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!