שני מגרשי אימונים וקומפלקס שירותים מפואר יוקמו בחדרה
מאת: ראובן יגיל יום ראשון,
13 ביוני 2021, 12:50
עכשיו זה רשמי: בתוך פחות משנתיים יקום בחדרה אחד ממתחמי האימונים המפוארים בישראל, שאמור לשרת את קבוצות הבוגרים והנוער של הפועל חדרה ואת קבוצת הנשים מכבי כשרונות חדרה
בשורה גדולה לחובבי הכדורגל בחדרה בכלל ולהפועל חדרה בפרט. בהמשך לאישורים על הקמת אצטדיון כדורגל חדש במזרח העיר, השבוע אושרו התוכניות של בניית קומפלקס האימונים החדיש שאמור לשרת גם את הפועל חדרה.
מדובר בקומפלקס הכולל שני מגרשי אימונים ולצידו מבנה מפואר הכולל חדרי הלבשה, חדרי כושר וציוד, משרדים ואפילו חדר אוכל שישרת את השחקנים.
על פי לוחות הזמנים, כפי שהוצגו לראש העיר צביקה גנדלמן, מתחם האימונים אמור להיות בשימוש בתוך פחות משנתיים – עד אפריל 2023. באותה תקופה אמורה הפועל חדרה לפנות את המגרש שלה במרכז העיר לטובת ההסתדרות.
כזכור, על פי חזון ראש העיר ובהובלתו, לצד האצטדיון החדש שיוקם ואמור לכלול 12,000 מקומות, יוקם גם קומפלקס אימונים מפואר וחדיש שישרת את הפועל חדרה לטובת קבוצת הבוגרים שלה וגם לקבוצת הנוער ואת מועדון כדורגל הנשים בחדרה, מכבי כישרונות חדרה.
מתחמי האימונים המפוארים בישראל. הדמייה (צילום: עיריית חדרה)
את הפרויקט מובילה החברה הכלכלית, והוא יכלול כאמור שני מגרשי אימונים תקניים כאשר באחד מהם יהיה יציע ל-350 צופים ובשני יציע ל-500 צופים. המגרשים הללו מיועדים לאימוני קבוצת הבוגרים ולאימונים ומשחקים של קבוצת הנוער של הפועל חדרה וקבוצת הנשים מכבי כישרונות חדרה מליגת העל בכדורגל נשים.
לצד המגרשים ייבנה מבנה מפואר בשטח של כ-700 מ"ר, ובו יהיו חדרי הלבשה חדישים, חדרי שופטים, חדרי מאמנים, חדרי כושר, חדרי טיפולים, חדרי ציוד, משרדים ואפילו חדר אוכל שישרת את השחקנים במהלך היום יום. החדרים במבנה ישרתו הן את קבוצת הבוגרים והן את קבוצת הנוער.
מדובר בקומפלקס מפואר וחדיש שיאפשר להפועל חדרה לקבל את התנאים המתקדמים ביותר כפי שקורה כיום במועדונים המובילים בישראל. על פי לוחות הזמנים, פחות משנתיים מהיום אמור הקומפלקס להיות מאוכלס ולהתחיל לשמש את המועדון, מה שאומר שכבר במהלך העונה הבאה, 2022/23, הוא אמור להיות רלוונטי.
ראש עיריית חדרה, צביקה גנדלמן: "הבשורה בנוגע להקמת מתחם האימונים חשובה לא פחות מהקמת האצטדיון. הקומפלקס המפואר שייבנה יאפשר למועדון הכדורגל לקבל את התנאים המתקדמים ביותר בארץ ויעזור מאוד הן לקבוצה הבוגרת והן לקבוצת הנוער להתפתח ולהתקדם בפן המקצועי. השחקנים והשחקניות בחדרה יזכו לתנאים טובים יותר וכך גם ההורים שיגיעו בשבתות לצפות במשחקי קבוצת הנוער ומשחקי קבוצת הנשים, במתחם חדיש ומזמין. בד בבד נמשיך בעבודות על האצטדיון על מנת להשלים את המהפכה בתחום מתקני הכדורגל בעיר".
אורן גולן, היועץ המקצועי של הפועל חדרה: "עבורנו מדובר בבשורה של ממש. אנחנו מאוד אוהבים את המגרש הנוכחי שלנו, אבל ברור לכולם שמדובר במתקן מיושן ולא ראוי לקבוצה בליגת העל. המתחם החדש אמור להיות אחד המתקדמים בארץ ולספק למועדון שלנו מעטפת חדישה ומקצועית של שירותים והכל במקום אחד. אין לי ספק שזה ירים את המועדון כמה רמות למעלה וימשוך אלינו צעירים רבים מכל האזור, שיראו בנו מודל לחיקוי".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.