מלכה מונה לתפקיד בעקבות המלצתה של השרה היוצאת מירי רגב שהביאה את המינוי לאישור הממשלה. עופר מלכה, בן חדרה, איש מערכת הביטחון ובעל עבר עשיר בשירות הציבורי ובמגזר העסקי שימש בין השאר בתפקיד מנכ"ל החברה הכלכלית חדרה
מנכ"ל משרד התחבורה עופר מלכה הודיע היום לשרת התחבורה מרב מיכאלי על סיום תפקידו. מלכה מונה לתפקיד על ידי שרת התחבורה היוצאת מירי רגב והיה שותף לביצוע רפורמות ותהליכים רבים במשרד בזמן הקורונה.
מלכה היה שותף לביצוע של מהלכים חשובים לשיפור מערך התחבורה תוך גיבוש הסכמות רחבות. בעל רקע עשיר ומרשים של 25 שנה בשירות המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים, עליו לא ניתן להרחיב, מתגורר בעמק חפר ושימש גם בשורה של תפקידים בכירים במגזר הציבורי והעסקי. הוא התמחה לאורך השנים בתחומי החדשנות והטכנולוגיה.
מסיים את תפקידו. עופר מלכה (צילום: שלומי גבאי)
מלכה שימש בין השאר בתפקיד מנכ"ל החברה הכלכלית חדרה וחבר בחבר הנאמנים של המכללה למינהל בראשון לציון. שימש כמפקד הגדוד הקרבי 932 של חטיבת הנח"ל וכמפקד סיירת "עורב" בחטיבת גולני. חניך קורס הקצינים של הכוחות המיוחדים בצבא האמריקני, מחזיק בתואר ראשון בכלכלה ומדעי החברה מטעם אוניברסיטת בר אילן, תואר שני במינהל ציבורי מטעם אוניברסיטת חיפה, ותואר ראשון ושני במשפטים מטעם המכללה האקדמית נתניה.
קבוצת לוריאל ישראל ועמותת ״יוזמות עתיד״ פותחות לימודי הכשרה ליזמיות בעלות עסקים קטנים בישראל, המיועדת לנשים בעלות עסקים קטנים בתחום הביוטי מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, ומציעה הכשרה בניהול, שיווק ודיגיטל לצד ליווי ומנטורינג מקצועי, לחיזוק העסק והעצמאות הכלכלית. ניתן להגיש מועמדות עד 25 באוקטובר 2026. הנוכחים; אלי שגיב מנכ"ל לוריאל ישראל, נטשה אורותונוב - בוגרת התוכנית וצופית גורדון, מנכ״לית עמותת "יוזמות עתיד".
אמילי קופר ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הדמויות המסקרנות שיצאו מעולם הריאליטי בישראל. אחרי שהפכה לאחת הדמויות המדוברות בבית ״האח הגדול״, קופר ממשיכה להתפתח בכמה חזיתות במקביל לטלוויזיה, אופנה ומוזיקה. בשבוע שעבר כיכבה בפרק הראשון של ״דה וויס״, שסומנה כהבטחת העונה החדשה ע"י השופטים בפאנל, כשהגיעה לאודישן בו הצטרפה לנבחרת של נועה קירל. מייד לאחר האודישן המדובר הצטלמה לקמפיין אלדו. אמילי על הסט: "היה לי קשה מאוד לקרוא אחרי התוכנית את הטוקבקים, אבל בחרתי להתמקד באלו שפרגנו וחילקו אהבת חינם".
תערוכת היחיד של האמנית ענת בן עזרא, "עפה", מוצגת בימים אלה במתחם שדרות אלרוב ממילא בירושלים, באוצרותה של מיכל סדן. התערוכה, תינעל ב-15.11.26, מציגה פסלים מרשימים המעוגנים במסורת הפיסול הריאליסטי ומשלבים עוצמה, רגישות, תנועה והבעה. בן עזרא מפיחה חיים בחומר הדומם ויוצרת דמויות שלכל אחת מהן סיפור משלה, תוך חיבור בין המציאות היומיומית לעולמות של חלום, פנטזיה, רוחניות ודמיון. עבודותיה נעות על קו התפר שבין ריאליזם לפנטזיה ומתאפיינות בריבוי פרטים ומשמעויות ובשפה פיגורטיבית נשית ואישית. התערוכה מוצגת בשדרות אלרוב ממילא, רחוב יצחק קריב 6, ירושלים. לפרטים נוספים חפשו באתר של האמנית ענת בן עזרא.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!