9.5 שנות מאסר בפועל לנהג שדרס למוות שני רוכבי אופניים
מאת: שלומי גבאי יום רביעי,
30 ביוני 2021, 17:06
השופטת דנה מרשק מרום: "סופו של יום החלטתי לגזור על הנאשם ענישה שתיתן ביטוי מסוים לשיקול של הרתעת הרבים ולמגמת ההחמרה שקיימת ביחס לתאונות דרכים קטלניות - ובעיקר אלה שנגרמו בשל נהיגה בשכרות או תחת השפעת סמים"
ביהמ"ש המחוזי מרכז גזר היום על יהונתן פדידה 9.5 שנות מאסר בפועל, 15 שנים פסילה מלהחזיק או לקבל רישיון נהיגה (מיום השחרור), פיצוי כספי בגובה 200,000 ₪ למשפחות המנוחים (100,000 לכל משפחה), ועונשי מאסר על תנאי. כזכור יהונתן פדידה הורשע בשתי עבירות המתה בקלות דעת, נהיגה בקלות ראש ובמהירות שיש בה סכנה לציבור, שינוי מבנה רכב, שיבוש מהלכי משפט ועוד.
עו"ד שגיא שגב, מפרקליטות מחוז מרכז (פלילי), מסר בתגובה לגזר הדין: "בית המשפט גזר על הנאשם 9.5 שנות מאסר, פיצויים למשפחות הקורבנות, 15 שנות שלילת רישיון מיום השחרור ועונשים נוספים. העונש שנגזר ממשיך את מגמת ההחמרה ביחס לתאונות דרכים קטלניות בכלל ולנהיגה בקלות דעת ותחת השפעת סמים בפרט. כזכור, לאור נסיבות המקרה החמורות, ביקשה הפרקליטות מבית המשפט להחמיר עם הנאשם ולהטיל עליו 12 שנות מאסר."
בעקבות גזר הדין של יהונתן פדידה- תגובת ארז קיטה מנכ"ל עמותת אור ירוק: "זה יום עצוב למאבק בקטל בדרכים. בית המשפט פסק שחיי אדם בישראל שווים ארבע שנים וחצי מאסר בפועל. זהו גם יום עצוב במאבק בעברייני התנועה שמסכנים בכל יום מחדש את החיים שלנו בכביש. איזה מסר מועבר לציבור כאשר נהג שעולה על ההגה תחת השפעת סמים ונוהג במהירות מופרזת מקבל עונש כזה? במקום שבית המשפט יטיל עונש כבד ומרתיע על עבריין תנועה שהרג שני רוכבי אופניים, הוא בוחר לקבל את עסקת הטיעון. בעוד מספר שנים הדורס יצא לחופשי וימשיך בחייו ואילו חייהן של המשפחות השכולות לא ישובו לעולם למסלולם. אני מצפה שהפרקליטות תערער על העונש ותעביר מסר חד וברור לנהג הבא שחושב לעשות שימוש בסמים ולהשתולל בכביש, כי על מעשה כזה הוא ישלם מחיר יקר".
השופטת דנה מרשק מרום שניהלה את המשפט קבעה בהחלטתה: "בסופו של יום החלטתי לגזור על הנאשם ענישה המצויה מעל לרף התחתון של מתחם העונש שנקבע על מנת תיתן ביטוי מסוים לשיקול של הרתעת הרבים ולמגמת ההחמרה שקיימת ביחס לתאונות דרכים קטלניות - ובעיקר אלה שנגרמו בשל נהיגה בשכרות או תחת השפעת סמים".
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.