כבר ביום ראשון לשביתה בבית החולים ניתן לראות את מה שהיה ברור כבר אתמול – ללא עובדי מינהל ומשק וללא כוחות העזר - בית החולים עומד מלכת
במסגרת השביתה לא ניתנים שירותים לחדרי ניתוח, וכן לא ניתנים שירותי ניקיון ואחזקה, שירותי חלוקת מזון, שירותי מזכירות, שירותי קבלת קהל במרפאות חוץ ועוד. המשמעות – עיכוב בהעברת חולים בין המחלקות או לחדרי הניתוח, הצטברות כביסה מלוכלכת והיעדר צוות להחליפה או להביא חדשה, אין קבלת קהל במרפאות בהיעדר מזכירות, צוותי רפואה וסיעוד נאלצים לבצע עבודות שינוע מטופלים בנוסף על עבודתם הרגילה ועוד.
ד"ר אמנון בן משה, המנהל האדמיניסטרטיבי של בית החולים: תוצאות השביתה קשות מבחינת בית החולים. מהבוקר זורמות פניות של אחיות אחראיות ורופאים על צרכים בסיסיים מול המטופלים שאינן זוכים למענה והם חיוניים על מנת לאפשראת הטיפול הרפואי. חולים לא יכולים להמשיך להיות מטופלים כראוי ללא החלפת מצעים, ללא פינוי אשפה מהמחלקות והמרפאות, ללא מענה טכני למכשור וציור רפואי ו/או מערכות אלקטרומכניות ועוד. עובדי מנמ"ש פועלים במתכונת חירום מצומצמת בלבד והיכולת שלנו לתת מענה לכל אלו הולכת ופוחתת. ככל שעוברות השעות נעשה יותר ויותר קשה ומורכב.
ד"ר מיקי דודקביץ, מנהל המרכז הרפואי: מדובר במאבק מהותי ביותר הנוגע לבטיחות ואיכות הטיפול ומתן שירותי רפואה במערכת הבריאות. יש להוסיף תקנים בכל התחומים הנוגעים למנהל ומשק וכן לשפר את תנאי העסקת העובדים, כל זאת בהלימה לצרכים של מערכת הבריאות בעובדים מקצועיים ומיומנים ובמספר העונה לדרישות ההולכות וגוברות במנהל ומשק, על מנת לעמוד בסטנדרט טיפולי הולם.
ביום רגיל המסדרון מלא. בית החולים הלל יפה (צילום: דוברות בית החולים)
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.