עשרות צעירים הגיעו ליריד, שם נהנו מהרצאה מרתקת על שוק העבודה ודוכני מידע של המכללות השונות, ולהירשם לקורסים מקצועיים
בטורבינה מרכז צעירים חדרה התקיים ביום חמישי האחרון, יריד הכשרות מקצועיות שריכז מגוון של לימודי תעודה בתחומים החמים שקיימים בשוק. ליריד הוזמנו נציגים ממכללות שונות להקים דוכן מידע למתעניינים. בין התחומים אפשר היה למצוא הכשרות בתחום ההייטק, ספורט, טיפול אלטרנטיבי, עיצוב גרפי ועוד. ליריד הגיעו עשרות צעירים המעוניינים לשמוע ולהירשם לקורסים המקצועיים השונים.
בנוסף לכך, התקיימה הרצאה מרתקת של רונית חכם סלמן על שוק העבודה המשתנה של היום. בהרצאה רונית דיברה על המקצועות שיישארו רלוונטיים ומבוקשים ועל המקצועות שייעלמו בעתיד ואף נתנה טיפים וכלים למשתתפים לחיפוש עבודה, דיוק קורות חיים ופיתוח קריירה.
הכשרות המקצועיות הפכו למבוקשות יותר מתמיד בשל העובדה שלימודי תעודה מקצועית מאפשרים להתמקצע בתחום מסוים, בזמן קצר ובתנאי קבלה נגישים לכולם ואף לפתח קריירה ארוכת טווח.
נופר בוינג'ו, רכזת חיילים משוחררים במרכז צעירים מספרת לנו שכאשר היא פוגשת צעירים משוחררים טריים מהצבא, יש אי וודאות מאוד גדולה בנוגע לתחום ההשכלה והקריירה והרבה פעמים הצורך שעולה מהצעירים כיום מוכוון ללימודים מקצועיים, לכן ראינו חשיבות רבה בהנגשת המידע לצעירי העיר.
אדיס טגבה: "היריד של הכשרות מקצועיות תרם לי בהרבה מידע ,וגם הרחיב לי את המחשבה בנוגע להתפתחות לגבי לימודים שאני מתכננת. לפני היריד הייתי מבולבלת וחסרת ידע, חוסר אונים מאיפה להתחיל. תודה לאיג'ינסו שתמיד נמצאת שם לכל אחת ואחת מאיתנו גם בפרטני אחרת, לא היינו מעזים."
במרכז צעירים העירוני נותנים מענה, ליווי וייעוץ לצעירי העיר בגילאי 18-35, בתחומים של השכלה, תעסוקה, הכשרות מקצועיות, מלגות, מעורבות חברתית, משפחות צעירות ועוד. המרכז פתוח בימים א'-ה' בין השעות: 8:00-18:00, רח' הנשיא וייצמן 15, 04-6331787.
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.