מספר לא קטן של תושבי האזור המוגדרים ע"י המשטרה כיעדים מודיעינים הוזהרו לאחרונה כי ישנה כוונה מצד גורמים עבריינים לפגוע בהם. איש מודיעין ותיק: "השטח חם"
בזה אחר זה עלו ובאו בימים האחרונים מספר עבריינים מהאזור רובם מוגדרים כיעדים מודיעינים ביניהם אסירים משוחררים למשרדי המודיעין והבילוש של משטרת חדרה, ימ"ר חוף ויחידות נוספות הפועלות באזור שם נאמר להם במפורש כי על פי המידע שברשותם ישנה כוונה ממשית לפגוע בהם בטווח זמן המיידי וכי עליהם לנקוט במשנה זהירות ולשנות את אורח חייהם, לחלקם אף הומלץ לעזוב את האזור.
במשטרה לא זוכרים תקופה כזאת בה נאלצו להזהיר כל כך הרבה עבריינים באותה עת והביעו חשש לפגיעה גם בחפים מפשע במהלך הניסיונות לפגוע באותם מחוללי פשיעה. אנשי המודיעין פעלו במהרה וזמנו את היעדים למשרדיהם שם הובהר כי המשטרה ערה לסיכסוכים שלהם והיא עוקבת מקרוב אחר המתרחש.
באותו מעמד הוזהרו המוזמנים לבל ינסו לפגוע במי מהעבריינים עימם הם מסוכסכים. לאחרונה נוצרו מספר סכסוכים חמים בין עבריינים המתגוררים באזור וכן עם חבורות פשע מערים שכנות המטילות אימה באזור בו הם פועלות.
איש משטרה ותיק שמכיר היטב את הנפשות הפועלות אמר כי השטח חם והמתיחות בין העבריינים מורגשת היטב. במצב כזה חובה על אנשי המודיעין מיד כשמתקבלת התראה לבצע "סיכול", משמע מצד אחד להזהיר את אלו שיש כוונה לפגוע בהם וגם את אלו שמתכוונים לפגוע ובכך לשבש את תוכניתם.
המתיחות בין העבריינים מורגשת במשטרה (צילום: pixabay)
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.