בסוף דצמבר יפוג תוקפם של תווי תושב שהונפקו במהלך 2019. כדי להימנע מדוחות ולהמשיך ליהנות מחנייה חינם בכל רחבי העיר, יש לחדש את התו
מחלקת החנייה בעיריית חדרה נערכת לחידושם של כ 13 אלף תווי תושב שהונפקו במהלך שנת 2019 ושתוקפם יפוג ב 31 בדצמבר 2021. תושבים אשר תו התושב שלהם יפוג בסוף דצמבר, יכולים לחדשו באופן מקוון בצירוף המסמכים הנדרשים, באתר העירייה, שם ניתן גם לבדוק את תוקף התו. בנוסף, ניתן להגיע למחלקת פיקוח החנייה בכתובת עין גב 5 בשעות קבלת הקהל:
בימים א'- ה' בין השעות 8:00-13:00, בימי ג' גם מהשעות 16:00-18:00
תושבים שבבעלותם יותר מרכב אחד, יגישו בקשה לתו תושב עבור כל רכב בנפרד. הפקת תו תושב כרוכה בתשלום 30 שקלים. תוקף התו עד 31 בדצמבר 2023.
הזכות לחנות חינם ברחבי העיר ובאזור הפארק (ללא צורך בהפעלת אמצעי תשלום כמו פנגו או סלופארק) נכנסת לתוקף מיד עם התשלום המקוון וקבלת אישור על כך. באמצעות תו תושב בתוקף נהנים תושבי חדרה מחנייה ללא תשלום בכל רחבי העיר ללא הגבלת זמן וללא צורך בהפעלת אמצעי תשלום מכל סוג, בכפוף להוראות השילוט המקומי.
בעלי תו תושב כללי רשאים לחנות ללא תשלום גם באזורי מע"ר ניתן למשך 3 שעות (במצטבר ליום) ובהפעלת אמצעי חנייה סלולרית (פנגו, איזיפארק וכדומה) שיחלו לגבות תשלום רק אחרי 3 השעות המותרות.
במחלקת החנייה מדגישים כי חנייה בתשלום תיאכף על תווי תושב שלא חודשו ולכן אינם בתוקף. כדי להמשיך ליהנות מחנייה חינם, על תושבי חדרה לחדש את התו שברשותם ולהדביק על שמשת המכונית את התו החדש. באמצעות תו תושב בתוקף נהנים תושבי חדרה מחנייה ללא תשלום בכל רחבי העיר.
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.