ראש העיר העניק לילדי כיתה ב' את הספר 'חדרה- עיר עם אנרגיה'
מאת: ראובן יגיל שבת,
20 בנובמבר 2021, 15:43
לקראת סיכומן של חגיגות ה 130 להיווסדה של חדרה העניק ראש עיריית חדרה את הספר 'חדרה- עיר עם אנרגיה' לילדי העיר. הספר, שהופק ביוזמת מנהל חברה וקהילה בעירייה, מגולל את סיפורה המרתק של העיר
ילדי כיתות ב' בחדרה קיבלו השבוע מתנה מיוחדת, ספר ילדים המגולל את סיפורה של חדרה, שקמה לפני 130 שנים כמושבה קטנה על אדמת ביצות והפכה עם השנים לעיר משגשגת ומובילה בישראל.
הספר, 'חדרה- עיר עם אנרגיה', הופק ביוזמת מנהל חברה וקהילה בניהולה של הסמנכ"לית ד"ר אסנת ספורטה, לרגל סיכומה של שנת ה 130 להקמתה של חדרה, באמצעות מיזם 'אגדה של מקום'. עם השקת הספר המיוחד, ביקר ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן בבתי הספר היסודיים 'אחד העם' במרכז העיר ו'קפלן' בשכונת בית אליעזר, וחילק את הספר לילדי כיתות ב', שהתרגשו מהמתנה המקורית, שתישאר להם לעוד שנים רבות.
ראש העיר מחלק ספרים לילדים (צילום: דוברות העירייה)
'חדרה- עיר עם אנרגיה', נכתב על ידי אמיתי המספר, אויר על ידי מיכל מנשרי ועוצב על ידי משה ינאי, כחלק ממיזם 'אגדה של מקום'. הספר חולק כאמור לכלל ילדי כיתות ב' ברחבי העיר, ובנוסף חולק עותק מהספר גם בכל אחד מהגנים העירוניים, בצירוף איגרת ברכה מראש העיר, שבעצמו גדל בעיר וזכה לחוות את תהליך צמיחתה והתפתחותה לאורך השנים.
הספר, מגולל את סיפורם של הילדים ענת ורועי, המגיעים לחופשה השנתית אצל סבא חיים וסבתא שולה, המתגוררים בחדרה.
בסיפור המיוחד, ענת ורועי מבקרים יחד עם סבם וסבתם באתרים שונים בעיר, ביניהם מוזיאון ה'חאן', שם למדו על סיפורם של המתיישבים הראשונים של חדרה, יער חדרה, רצועת חוף הים היפהפייה של העיר, האקו פארק ומוזיאון הטכנודע.
כחלק מהטיול המרתק בעיר, מגיעים ענת ורועי גם לביקור מיוחד בלשכת ראש העיר, שסיפר להם על התכניות הרבות לעתידה של העיר, והעניק להם את תעודת יקירי העיר. הילדים הנרגשים חוזרים מהטיול מלא החוויות ומחליטים להעניק בעצמם מתנה לעיר חדרה ומציירים לה ציור לכבוד יום הולדתה ה 130.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".