משטרת חדרה עצרה בתחילת השבוע צעיר תושב העיר שמחלים מפציעה קשה לאחר שנדקר בחשד כי החזיק אמל"ח ותכנן לפגוע ביריביו
ביום שני השבוע הגיעו בלשי משטרת חדרה כשבידם צו חיפוש לביתו של תושב מזרח העיר (18) שנדקר ונפצע באורח קשה ע"י אלמונים לפני שלושה חודשים ובחיפוש דקדקני שערכו בדירה נתפסו בתוך גרב כדורי רובה וסמים בכמות שלא לצריכה עצמית.
בסמוך לדירה מצאו הבלשים מחסניות אקדח טעונות בכדורים אשר על פי נחשד תואמות לאקדח שהוחזק במקום מסתור אולם לא נמצא.
החשוד נעצר והובא לדיון בבית משפט השלום בעיר שם דרשה המשטרה להאריך את מעצרו ב-5 ימים לצורך המשך החקירה בחשד להחזקת אמל"ח וסמים בכמות שלא לצריכה עצמית.
חשד לפעולת נקמה (צילום: pixabay)
סניגוריו יגאל כהן וליאור בנימין טענו מנגד כי ישנו קושי ראייתי משמעותי הקושר את מרשם לאמל"ח שנתפס וכי בחלוף הזמן מיום הוצאת צו החיפוש יותר משבועיים קודם חלפה גם המסוכנות.
השופטת רקפת סגל מוהר הורתה על הארכת מעצרו ב-48 שעות.
עורכי הדין ליאור בנימין - מימין ויגאל כהן צילום: יח"צ
הסניגורים הגישו ערר לבית המשפט המחוזי בחיפה שנידון בפני השופט הבכיר ניצן סילמן שהבהיר כי ישנה חולשה ראייתית בשלב זה הקושרת את החשוד למוצגים שנתפסו אולם לא התערב בהחלטת בית משפט השלום.
אתמול לאחר דיון נוסף בפני השופטת סגל מוהר שוחרר החשוד למעצר בית בתנאים מגבילים לאחר שהיחידה החוקרת לא הציגה לבית המשפט ראיות הקושרות אותו לאמל"ח שנתפס בקרבת ביתו.
במשטרה ממשיכים לחקור מה היתה כוונתו של החשוד והאם בחר להתחמש בכדי לפגוע במי שסבר שפגעו בו באירוע הדקירה בו נפצע קשה והאם זכה לסיוע מאחיו כדי לנקום.
עורכי הדין יגאל כהן וליאור בנימין המייצגים את החשוד מסרו : "לעניות דעתנו היחידה החוקרת עלתה על עץ גבוה ממנו אפשר היה לרדת בזכות הוראת בית המשפט המחוזי. הראיות בכללן נחו על חשד שהלך והתכווץ ככל שהחקירה הלכה והתקדמה. כל רכיב של החשד, החל בנשק וכלה בסמים לא הקימו עילת מעצר אך התצריף הכולל הקים עילת בדיקה שהסתיימה בשחרורו של מרשי לביתו הגם שניכר היה שהקושי הראייתי הוא שהביא לשחרור בתנאים קלים ביחס לתחילת החקירה".
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".