העבריין יונתן סימנדוייב בן ה-21 מאור עקיבא נאשם כי לפני חודש הצית שני רכבים באור עקיבא ומיד לאחר מכן שני רכבים נוספים בחדרה
פרקליטות מחוז חיפה הגישה בסוף השבוע שעבר כתב אישום חמור לבית המשפט המחוזי בעיר נגד יונתן סימנדוייב בגין הצתת ארבעה כלי רכב בלילה אחד. במקביל הוגשה כנגדו גם בקשה למעצר עד תום ההליכים המשפטיים נגדו.
על פי כתב האישום ביום 5-11-21 סמוך לשעה 03:20 לפנות בוקר הגיע סימנדוייב יחד עם אדם נוסף לחניית הרכבים ברחוב עליזה יאנסן באור עקיבא אז שפך חומר דליק אותו הכין מראש על רכב מדגם סקודה וכן על רכב מדגם טיוטה יאריס והצית אש ששרפה את שני הרכבים כליל.
שריפת רכב באור עקיבא (צילום: דוברות כבאות והצלה לישראל מחוז חוף)
מיד לאחר מכן נסע סימנדוייב יחד עם שני אנשים נוספים לרחוב החסידה בחדרה ובשעה 03:50 ירד מן הרכב שבו נסע שפך חומר דליק על שני כלי רכב אשר חנו האחד ליד השני סמוך לבניין מגורים והצית אותם באמצעות בקת"ב שזרק לעברם. כתוצאה מכך נשרפו כליל רכב מדגם מאזדה ורכב נוסף מדגם טויוטה. הצתת הרכבים תועדה במצלמות אבטחה אולם לא ניתן לזהות בהן את המצית.
בחקירותיו במשטרה הכחיש סימנדוייב את המיוחס לו וטען כי כלל לא שהה בזירות ההצתה באור עקיבא ובחדרה.
בנוסף נחקר סימנדוייב בחשד כי הצית פעמיים את דלת הכניסה לבית משפחה באור עקיבא ואף בחשד להצתת בית עסק בעיר אולם ביחס ל-3 המקרים הללו לא הצליחו החוקרים לגבש תשתית ראייתית כנגדו ומקרים אלו לא הבשילו להגשת כתב אישום.
סימנדוייב אסיר משוחרר בעל עבר פלילי עשיר כלוא בבית המעצר קישון בצפון ובאחת הפעמים ששב לאגף עצורי הימים בו הוא מוחזק היה שותף לקטטה אלימה שפרצה באגף בינו ובין חבריו לבין חבורה יריבה עימה היא מסוכסכת מהעבר.
כוחות שב"ס הפרידו בין הצדדים והעבירו את סימנדוייב לאגף ההפרדה. בינתיים הורה השופט המחוזי ניצן סילמן על הארכת מעצרו עד להחלטה אחרת.
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.