הושג הסכם פשרה בנושא היטלי הסלילה עבור שדרות האביב
מאת: ראובן יגיל יום ראשון,
12 בדצמבר 2021, 23:06
בית המשפט אישר הסכם פשרה בנושא היטל סלילה שדרשה עיריית חדרה מתושבים הגובלים בשדרות האביב בשכונת בית אליעזר בחדרה
דרישת התשלום יצאה כדין והראיה היא שבית המשפט לא חשב לרגע כי יש לבטל את דרישת התשלום, מחמת אי חוקיות, אלא ביקש להפנות את העירייה והתושבים להליך גישור.
בנסיבות העניין הסכימה העירייה כי התיק יופנה להליך גישור, וגם המגשר, מומחה להיטלים שבית משפט העליון נוהג לצטט מספריו, היה בדעה כי החיוב חוקי. ואולם בנסיבות העניין הצליח להביא את הצדדים להסכמה לפיה התושבים יקבלו הנחה מסוימת, במסגרתה חויבו לשלם בגין ההיטל, סכום של עשרות אלפי שקלים, כל אחד על פי גובה החיוב שקבל. יודגש כי בהליך הגישור, האפשרות לבטל את החיוב, כלל לא עלתה על הפרק.
על פי המידע שנמצא במערכת של עיריית חדרה, התושבים שנדרשו לשלם את ההיטל, מעולם לא שילמו היטל סלילה. מתן פטור מתשלום היטל סלילה לתושבים, אינו עולה בקנה אחד עם העיקרון שנקבע בפסיקה ולפיו אם בעלי נכס מסוים פטורים מתשלום ההיטל, משמעות הדבר תהא הגדלת נטל המס על בעלי נכסים אחרים.
יודגש כי בשיטת ההיטל מחויבים כל בעלי הנכסים לשאת בהיטל למימון כלל התשתיות העירוניות, והם נהנים מהתשתיות העירוניות ומכלל הכבישים והמדרכות ביישוב וזהות הגורם הסולל את הרחוב, אינה רלוונטית כלל לעצם גיבושה של זיקת הנאה המקימה את החיוב בהיטל.
על פי תפיסה לגיטימית ומקובלת על בתי המשפט, הרחוב הציבורי נתון באחריותה של העירייה ויש לראותו לעולם ככזה שנסלל על ידי העירייה גם אם נסלל על ידי אחר.
חשוב לציין כי הכספים שהעירייה שתגבה מהעותרים בגין היטל הסלילה, מועברים ישירות לקרן הפיתוח ומשמשים לפיתוח תשתיות נוספות בעיר לרווחת כל התושבים ובכללם העותרים.
לרגל השקת GOLBARY CLUB קו חדש של בית האופנה גולברי, שעוצב בהשראת עולמות הטניס והפאדל, יוצא המותג בקמפיין רחב, לחשוף את הקולקציה החדשה של פריטים המשלבים מראה ספורטיבי מוקפד, סטייל נקי ונוכחות אופנתית עדכנית. את הקמפיין מובילה הפרזנטורית אילנית לוי, ולצידה משתתפות שגית רביבו ולאה ינאי, חלק מנבחרת השגרירות של המותג גולברי. הקמפיין יחשוף לראשונה את הקולקציה המציגה פרשנות חדשה למלתחת הקיץ.
ברכות לדניאלה אטיה, סגנית מנהלת בית החינוך הממ״ד אביחי, שנבחרה לאחת מ-50 המורים המצטיינים בישראל במסגרת תחרות "המורה של המדינה". הבחירה בדניאלה, שעליה המליצו תלמידים, הורים וצוותי חינוך, הביאה גאווה גדולה לנתניה. דניאלה הגיעה לישיבת המועצה בנתניה יחד עם בני משפחה הגאים והמאושרים. חבר מועצת העיר ואיש החינוך ים מאיר קרן, ברך את דניאלה ואמר שמהיכרות אישית עם המשפחה הוא לא מתפלא שיצאו ילדה כזו מוצלחת.
תערוכה מסקרנת במיוחד: דקל הררי פותח תערוכת יחיד חדשה בגלריית Global Art בתל אביב והופך עיתונים יומיומיים לאמנות חדה ובועטת. באמצעות חיתוך, צבע ושכבות של כותרות, הררי בוחן כיצד שטף המידע, החדשות והשגרה מעצבים את הזהות שלנו. במקום לקרוא ולזרוק, הוא מעניק לעיתון חיים חדשים - כאלה שמכריחים לעצור ולהתבונן. התערוכה “[dd/mmm/yyyy]” עוסקת במתח שבין מידע, הרגל וזעזוע שנשחק בתוך מציאות חוזרת. הררי, שמגיע דווקא מרקע עסקי, מתרגם כותרות, מלחמות ושגרה לדימויים עוצמתיים שנשארים בתודעה. הפתיחה ב-20.5 בתל אביב, והתוצאה מבטיחה הרבה יותר מקריאת בוקר שגרתית. אוצרות - מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 20.6.2026.
מותג האיפור KIKO MILANO קיים השבוע אירוע השקת LOVE FUSION סדרת מוצרי בייס ליין חדשה, שאליו הגיעו מאות מוזמנים ונהנו מצפייה בסרט ״השטן לובשת פראדה״ בהוט סינמה כפר סבא. בין האורחים שהגיעו להשקה: טליה עובדיה, ליה נגה, טל תמם, עידן ברוליה ועוד. היה שמח!